Ma indul az egységes mobilparkolás

forrás: Prím Online, 2014. július 1. 09:58

Ahogy már korábban beszámoltunk róla, július 1-jén indul az egységes mobilparkolási rendszer, amely a mobilfizetési piac szereplői számára egyenlő esélyeket nyújtó rendszer, a felhasználók számára pedig átlátható keretet biztosít.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a törvényben előírtak szerinti és kormányrendeletben, valamint a Magyar Állammal kötött közszolgáltatási szerződésben számára meghatározott feladatait ellátva a mai napon, azaz 2014. július 1-én elindítja az országosan egységes mobilparkolást, amely a 2010 óta közszolgálatási feladatkörbe tartozó közterületi parkolásért való mobilfizetésnek a felhasználók számára egységes, a mobilfizetési piaci szereplők számára egyenlő esélyeket nyújtó rendszerét biztosítja.

 

A már működő útdíj rendszer infrastruktúrájának bővítésével valósult meg a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amely az éles üzemi és a várható üzemi terhelés többszörösére tervezett terheléses teszteken tökéletesen működött. 

 

 

A vállalat viszonteladói szerződést kötött hat piaci szolgáltatóval (Telekom, Telenor, Vodafone, Mpark, Evopay, Barion), akik július 1-től az ország valamennyi közterületi parkolóövezetében mobilparkolási szolgáltatást nyújthatnak az autósok számára. Továbbá az ország 70 parkolási közszolgáltató társaságával lefolytatta és lezárta a műszaki, pénzügyi és jogi szerződéses tárgyalásokat, azaz minden hazai parkolási közszolgáltató társaság csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez.

 

Az EME Zrt. a társaság által meghosszabbított határidő ellenére sem csatlakozott viszonteladóként az új, egységes mobilparkolási rendszerhez, ezért július 1-től nem nyújthat jogszerűen mobilparkolási szolgáltatást. Ezzel ellentétes állításaival megtéveszti a mobilparkoló autósokat, akiket arra kérünk, fokozottan figyeljenek július 1-től mobilparkolás során.

 

Kép: nmf

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59