A Canonnak fotózhatsz a Szigeten

forrás: Prím Online, 2015. július 4. 13:11

A Canon fotópályázatot indít amatőr fotósoknak. A nyertesek  Sziget fesztiválon fotózhatnak majd, melyhez legújabb felső kategóriás kompakt fényképezőgépüket biztosítják.

A Canon fotópályázatot hirdetett. A három nyertes amatőr fotóst a Sziget fesztivál idejére felszereli a Canon PowerShot G3X típusú fényképezőgépével, amelynek 25x-ös optikai zoomja minden színpadi eseményt testközelbe hoz. A szakértői zsűri a  által a legjobbnak ítélt három fotósnak az idén augusztus 10. és 17. között zajló Sziget Fesztiválra szóló hetijegyeket is odaítél.

 

A Canon 2015. július 1-től július 30-áig várja  lelkes amatőr fotósok nevezéseit „Bulizz a Szigeten, és fotózz a Canonnak!” című pályázatára. Nevezni a fotopalyazat@canon.hu e-mail címre elküldött, bármilyen korábbi zenei fesztiválon, digitális fényképezőgéppel – tehát nem mobiltelefonnal – készített, saját fotóval lehet.

 

Egy pályázótól legfeljebb három darab digitális fényképet vár a cég, a fájloknak pedig tartalmazniuk kell a készítés paramétereit rögzítő EXIF-információkat is. Mindegyik fotóhoz mellékelni kell a címét és a készítés dátumát, helyszínét is a levélben. A hatékony zsűrizés érdekében a pályázóknak fotóikhoz online (például Flickren, Google Photoson, Facebookon, Instagramon) elérhető portfóliójukat is mellékelniük kell.

 

A  fotós nagyköveti tisztséget elnyerő fotósokat a Canon szakértői zsűrije választja ki. A nevezés hónapjában beérkező pályaművek legjobbjait a Canon hivatalos Facebook-oldalán, illetve tumblr-on hetente kétszer publikálják a szervezők. Mivel ezek beküldőit egy-egy Canon-pólóval jutalmazzák, minden résztvevőnek érdemes lájkolnia a Canon Magyarország rajongói oldalát, ahol folyamatosan követni tudják az eseményeket.

 

A három kiválasztott szigetes fotós nagykövet a Canon-póló és a cég hivatalos logójával emblémázott esőkabátot is kapnak szigetes megbízásuk teljesítéséhez.

 

Pályázati feltételek:

 

1.    A Canon Hungaria Kft. amatőr fotósok számára hirdet fotópályázatot „Bulizz a Szigeten, és fotózz a Canonnak!” címmel. A pályázat témája a zenei fesztivál mindennapjainak bemutatása a koncerteken túl a szigetlakók napi tevékenységének látványos dokumentálásával együtt.

 

2.    A zsűri által legjobbnak ítélt három pályázónak a Canon Hungária Kft. egy-egy hetijegyet biztosít a 2015. évi Sziget Fesztiválra, valamint a rendezvény idejére a rendelkezésükre bocsát egy-egy Canon PowerShot G3X típusú digitális fényképezőgépet a fesztivál idejére, és az ott történő fotózás céljára.

 

3.    A fotópályázatra a fotopalyazat@canon.hu címre elküldött e-mailben lehet jelentkezni 2015.07.30-ig. A résztvevők legfeljebb 3 darab, a világ bármelyik korábbi zenei fesztiválján készített fotóval nevezhetnek a pályázatra, amelynek nyerteseit a vállalat e-mailben értesíti.

 

4.    A pályázók kizárólag saját maguk által készített digitális felvétellel pályázhatnak, amelyek felett  teljes szerzői és felhasználási joggal rendelkeznek.  A fotópályázatra szánt képeket .jpg formátumban, minimum 2 megabájtos méretben várják. A nevezésükkel a pályázók elismerik, hogy a beküldött fotók felett korlátlan felhasználási joggal rendelkeznek, az nem sérti harmadik fél szomszédos jogait.

 

5.    A Canon Hungária Kft. által felkért szakértői zsűri kizárólag olyan fotókat bírál el, amelyek tartalmazzák az exponálás paramétereit rögzítő EXIF-információkat is. A beküldött képeket az alapvető képjavítást meghaladóan (kontraszt, telítettség, fényerő, gradációs görbe, színegyensúly) nem lehet módosítani, ugyanakkor a képkivágással a pályázók szabadon élhetnek.

 

6.     A kép mellé a következő adatokat várjuk a pályázóktól:

·         a pályázó neve,

·         a pályázó e-mail címe,

·         a képek címe.

 

7.    A nyertesek a Canon „fotós nagykövetei” lesznek a Sziget Fesztivál teljes időtartama alatt. Ennek keretében a nyertes pályázók vállalják, hogy a 2015-ös Sziget Fesztiválon az általuk szabadon választott élményeikről digitális  fotókat készítenek a G3X készülékkel.

 

8.    A nyertes fotósok azt is vállalják, hogy 2015. augusztus 10-től 17-ig – mindennap legalább 5 darab, a Canon G3X fényképezőgéppel, saját maguk által készített fotót juttatnak el a Canonnak a fotopalyazat@canon.hu e-mail címre a fotók rövid leírásával együtt.

 

9.    A fotópályázatban való részvétellel a pályázók felruházzák a Canon Hungária Kft-t és a lebonyolításban részt vevő ügynökségeket az általuk készített digitális fényképek felhasználását illetően. A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a Canon Hungária és ügynöksége kiállításokon, interneten, közösségi oldalakon vagy sajtóanyagokban közzétegyék, sokszorosítsák, vagy PR-tevékenységre, reklámcélra is felhasználják a fotókat a fotópályázattal összefüggésben.

 

10.  A Canon Hungária Kft. alkalmazásában álló és más, a fotópályázat koncepciójának kidolgozásában és megvalósításában közreműködő személyek és közeli hozzátartozik nem vehetnek részt a fotópályázatban.

 

11.  A Canon Hungária Kft. a változtatás jogát fenntartja.

 

12.  Határidők, időpontok, helyszínek:

 

·         A fotók beérkezése – 2015. július 1-30.

·         Zsűrizés – 2015. július 31.

·         Eredményhirdetés Facebookon, nyertesek kiértesítése – 2015. augusztus 3.,

·         Személyes eligazítás, gépek, pólók, esőkabátok átadása – 2015. augusztus10., helyszíne: Canon Hungária Kft. 1031, Budapest, Záhony utca 7.

·         Sziget Fesztivál – 2015. augusztus 10-17.,

·         Válogatás a Canon Facebook oldalán a fotós nagykövetek fényképeiből – 2015. augusztus 19.

·         A napi fotók  leadási határideje a Sziget Fesztiválon fotózó nyertesek számára – 2015. augusztus 10-17-ig, mindennap délelőtt 10 óráig, a fotopalyazat@canon.hu e-mail címen.

 

Íme néhány tipp a Canontól, hogyan készítsünk jó fesztiválfotókat: Fesztivál infografika.pdf

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05