CES 2016: (túl) nagy az érdeklődés

forrás: Prím Online, 2016. január 4. 11:55

Úgy tűnik, a fogyasztói elektronika év elejei seregszemléje kinőtte Las Vegast, a CES 2016 rendezői panaszkodnak, hogy lassan sem a 3600 kiállítót, sem a 150-170 ezer látogatót (a tavalyi 176.000 után az idén ennyi szakembert várnak bizonyos korlátozó intézkedéseket követően) nem tudja már befogadni, kiszolgálni rendesen. A három részre bontott (Kelet, Nyugat, Dél) szakkiállítás egyes szállodái valamint a kiállítókat, az előadókat, a látogatókat befogadó hotelek közt erre a hétre jelentős torlódásokat, folyamatos csúcsforgalmat jósoltak. 

A hordozható kütyük mellett az idei CES egyik súlyponti témája az autóipar lesz, kilenc nagy autókonszern állít ki, és úgynevezett keynote-előadásra is felkérték a General Motors illetve a Volkswagen főnökét. Az utóbbi konszern egy új elektromos autó bemutatására készül, de az elektromosság és az automatikus vezetés a kulcsszó a többieknél is.
 
Bár a sajtótájékoztatók már ma elkezdődnek, a CES 2016 hivatalosan a holnapi sajtónappal veszi kezdetét, majd 6-tól 9-ig egymásba érnek a bejelentések, illetve az újdonságok bemutatói. Így az év elején sokan megjósolták, hogy mit várhatunk 2016-tól és az évtized hátralévő éveitől, de azt hiszem ezt igazából csak a most következő néhány nap elteltével, és a látottak összegzése után fogjuk  pontosabban látni.
 
Kulcsszavak: CES 2016 autó okosautó

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59