Szórakoztató és fejlesztő alkalmazások gyerekeknek

forrás: Prím Online, 2016. január 27. 14:59

 

A Kids Mode segítségével a szülők megszabhatják, hogy gyermekük mely alkalmazásokat és mennyi ideig használhat. Az alkalmazás azonban nem csak az ellenőrzést szolgálja, hanem rengeteg edukációs és szórakoztató tartalmat is kínál.

Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy egy hosszú autóút során mivel kösse le gyermeke figyelmét, vagy, hogy mi a teendő, ha az éttermi vacsoránál tör ki vigasztalhatatlan sírás. Ilyenkor kézenfekvő megoldásnak tűnhet a mobiltelefonunkat vagy tabletünket hívni segítségül, hiszen a gyerekek imádják a színes, vibráló képernyőt, és boldogan játszanak vele akár órákat is.  Az ilyen időtöltés azonban nem mindig veszélytelen. Szülőként a mi felelősségünk, hogy megvédjük gyermekeinket a káros online tartalmaktól és a készülékek túlzott mértékű használatától. A Samsung ingyenes és könnyedén használható Kids Mode alkalmazása ebben nyújt segítséget.

Az egyszerűsített felhasználói felületet, a nagy, színes gombokat, és a könnyített navigálást mind a kicsik érzékelését és szellemi fejlődését szem előtt tartva tervezték. A Kids Mode aktiválása, valamint a hozzá tartozó számtalan kiegészítés letöltése mind ingyenes.  Az alkalmazás sikerét jól mutatja, hogy már havi 1.9 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet világszerte és több mint 2500  gyerekbarát alkalmazást és videótartalmat támogat, és ezek száma folyamatosan nő.

 

Az első lépések

A Kids Mode a Galaxy Apps-ből tölthető le, majd telepítés után PIN kód megadásával hozhatjuk létre gyermekünk felhasználói fiókját, amivel a program készen is áll a használatra. A következő lépésben a Parental Control menüpont alatt tudjuk személyre szabni az alkalmazást. Itt állíthatjuk be például azt az időtartamot, amit gyerekünk egy nap a készülékkel tölthet, külön hétköznapra és hétvégére szabva. Megadhatjuk továbbá a hozzáférhető kontaktok, alkalmazások, és médiafelületek listáját, ezzel biztosítva, hogy a kicsik csak az életkoruknak megfelelő tartalmat böngésszék. A Kids Mode-dal együtt gyárilag telepített a Kids Store, a Play Zone és a 3D Block House kiegészítő alkalmazás is. A Play Zone több mini-játékot is tartalmaz, amelynek főszereplői az alkalmazásban később is lépten-nyomon felbukkanó mesefigurák: Croco, Cooki, Bobby és Lisa.

Exkluzív tartalmak

A készülék konfigurálását követően a szülők további kiegészítések letöltésével tudják a legtöbbet kihozni a Kids Mode-ból, amelyek főszereplői szintén a korábban megismert mesefigurák.  Ilyen alkalmazás a többi között a Kids Camera, a Drawing, a Music, a Magic Voice és a Video, amelyek szórakoztató formában kínálnak rengeteg lehetőséget a játék mellett a kreativitás fejlesztésére is. A Kids Camera-val például a gyerekek az általuk készített képeket vicces kiegészítőkkel láthatják el, a rajzprogram pedig művészi hajlamaik kibontakozását segíti.

 

Letölthető alkalmazások

A Samsung saját fejlesztésű alkalmazásai mellett a Kids Mode világszerte több ezer partneralkalmazással és médiaszolgáltatóval is kompatibilis, amelyek szintén a Kids Store-on keresztül érhetők el. A Samsung minden esetben törekedett a lehető legjobb minőségre, így olyan világhírű partnerekkel dolgozott együtt, mint a Lego vagy a PBS Kids. A Kids Store kor és kategória alapján három csoportra osztja az alkalmazásokat, így  sokkal könnyebb kiválasztani a gyereknek leginkább megfelelőt. Az edukációs, a funkcionális fejlesztő és a szimplán szórakoztató alkalmazások között a kisebbek és a nagyobbak számára egyaránt hasznos tartalmak közül válogathatnak a szülők.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 19:43

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14