SUSECon: fókuszban a jövő

forrás: Prím Online, 2016. november 17. 11:02

A SUSE nemrég tartotta a 2016-os SUSECon rendezvényt Washingtonban. Az évente megrendezett konferencián a vállalat szakemberei, vezetői és partnerei beszámolnak a legfontosabb eredményekől, vázolják az elkövetkező időszakra vonatkozó előrejelzéseket és terveket, valamint bemutatják a legújabb fejlesztéseket. 

Az idei eseményen a SUSE OpenStack Cloud és a SUSE Linux Enterprise Server legújabb kiadása játszotta a főszerepet, emellett szó esett a SUSE tanúsítási programjának bővüléséről is.

 

A SUSECon nyitóelőadása:

 

A konferencia résztvevői az elsők között ismerkedhettek meg a SUSE Linux Enterprise Server for ARM megoldással, amely az első, 64-bit ARMv8-A architektúrán alapuló szerverekre optimalizált, kereskedelmi forgalomban elérhető, vállalati Linux disztribúció. A SUSE a szakmai találkozón azt is bejelentette, hogy „SUSE Ready” alkalmazástanúsítási programját a SUSE OpenStack Cloud és SUSE Enterprise Storage termékekre is kiterjeszti. A SUSE Linux Enterprise partnerei és ügyfelei számára már régóta elérhető tanúsítás igazolja, hogy a SUSE-szoftvereket tartalmazó partnermegoldásokat mindkét fél tesztelte és támogatja. Így az ügyfelek egymással kompatibilis külső megoldásokkal, biztonságosan építhetnek ki szoftveresen vezérelt infrastruktúrát szállítóktól függetlenül.

 

A rendezvényen debütált a SUSE OpenStack Cloud 7, amelynek segítségével a vállalatok az OpenStack platform előnyeit kihasználva infrastruktúra-szolgáltatásként (IaaS) működő privátfelhő-megoldásokat alakíthatnak ki és működtethetnek hatékonyan. 

 

„A kormányzati, kiskereskedelmi, pénzügyi, biztosítási, FMCG-, gyártó- és médiaszektor vállalatainak informatikai felsővezetői az elsők között tesztelték, majd vezették be az üzleti stratégiai követelményeket is kielégítő OpenStack-alapú felhőket” – mutattak rá a Forrester Research vezető elemzői, Paul Miller és Lauren Nelson. Azt is kifejtették továbbá, hogy az OpenStack „olyan megbízható platform az IT-vezetők számára, amelyre építkezve lépést tarthatnak az innovációkkal és a gyorsan változó ügyféligényekkel.”

 

A SUSE OpenStack Cloud 7 fejlesztései:

  • Teljes körű Docker-támogatás a Kubernetes konténer-összehangoló keretrendszer és az OpenStack Magnum integrációjával. Ennek köszönhetően az ügyfelek szolgáltatásként nyújtott konténerfunkciókat vehetnek igénybe az innovatív, felhőben futó szolgáltatások és alkalmazások kialakításához, illetve telepítéséhez, és támogathatják a DevOps folyamatokat és környezeteket. 
  • Működés közbeni frissítési lehetőség, amelynek köszönhetően elkerülhetők a leállások és a szolgáltatási fennakadások az új OpenStack kiadásokra történő átállás során.
  • További magas rendelkezésre állást biztosító képességek, így többek között HA-védelem a virtuális gépekhez és szolgáltatásokhoz, amellyel az ügyfelek biztonságosabban tudják áthelyezni kritikus alkalmazásaikat a felhőbe. 
  • Az OpenStack Manila és a CephFS integrációja a SUSE Enterprise Storage segítségével. Az így létrejövő egységes tárolókörnyezetben az ügyfelek egyetlen fürtön belül futtathatják a blokk-, objektum- és fájlszintű adattárolási szolgáltatásokat, csökkentve ezzel a működtetési költséget. 
  • Megnövelt skálázhatóság, amely révén a megoldás több adatközpontra is egyszerűen kiterjeszthető. Az ügyfelek ezáltal egyetlen felhasználói felületen keresztül érhetnek el, felügyelhetnek és vezérelhetnek több privát felhőt.

 

A SUSE OpenStack Cloud már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a https://www.suse.com/products/suse-openstack-cloud/ weboldalra. A SUSECon rendezvényen bemutatott SUSE Linux Enterprise Server SP2-ről a következő linken talál további információt: http://www.novell.hu/hirek/20161110_SUSE_SLES_12_SP2_sajtokozlemeny.html 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36