A HP a világ legbiztonságosabb menedzselt nyomtatási szolgáltatását fejleszti

A HP Secure MPS újfajta védelmet nyújt a hálózati nyomtatókra irányuló kibertámadások ellen

forrás: Prím Online, 2016. december 8. 15:11

A HP Inc. a világ vezető IT vállalata újratervezte a HP Menedzselt Nyomtatási szolgáltatását  (HP Managed Print Services, MPS), hogy a világ legbiztonságosabb megoldásával segítse kivédeni a vállalatok nyomtatási ökoszisztémáját célzó kibertámadásokat.

A HP új, Secure MPS-e a fejlett biztonsági és szoftveres megoldások mellett kiterjesztetett alap szolgáltatásokat is kínál az ügyfelek több beszállítós nyomtatói flottája számára. Mindemellett a HP a nyomtatóeszközeit is előkonfigurálja a magasabb biztonság érdekében.

 

„Miközben egyre gyakoribbak és egyre kifinomultabbak a kibertámadások, a túzfalak pedig egyre gyengébb védelmet nyújtanak, nem szabad többé figyelmen kívül hagynunk a hálózatba kapcsolt nyomtatókat sem” – jelentette ki Ed Wingate, a HP JetAdvantage Solutions üzletágának alelnöke és ügyvezető igazgatója. – „Éppen ezért a HP egy új mércét hozott létre a menedzselt nyomtatások területén azáltal, hogy a legújabb és legjobb biztonsági eljárásokkal vértezi fel minden termékét és szolgáltatását. Csak így lesznek képesek vevőink úrrá lenni a biztonsági kihívásokon.”

 

 

Iparágvezető professzionális biztonsági megoldások, amelyek csökketnik az IT infrastruktúra terhelését

A HP úttörő fejlesztésekkel és megoldásokkal egészítette ki a HP Secure MPS  szolgáltatásokat, amelyeknek köszönhetően a vállalatok kiszervezhetik, illetve fejleszthetik a biztonsági tevékenységüket, miközben értékes IT erőforrásokat spórolhatnak meg. Ezek az új szolgáltatások és adottságok a következők:

 

Nyomtatásbiztonsági Megoldás Szolgáltatás — A HP a saját szakembereit bocsájtja ügyfelei rendelkezésére, hogy megtervezzék a biztonságos nyomtatási rendszereket. 

  • Nyomtatásbiztonsági Tanácsadó Szolgáltatás — Az aktuális biztonsági szaktanácsadást, a kockázati profilhoz kapcsolódó frissítéseket, a biztonsági tervek rendszeres kiértékelését, valamint az ad hoc támogatást a megfelelőségi vizsgálatokhoz a  HP által hitelesített biztonsági tanácsadók végzik.
  • Nyomtatásbiztonsági Szabályok és Megfelelőség — A HP az új, távolról menedzselhető biztonsági beállítások és a nyomtatási flotta lehetséges problémáinak monitorozása révén segíti az ellenőrzést és a biztonsági elvárásoknak történő  megfelelést, továbbá jelentést készít a flotta biztonsági státuszáról, így igazolva a megfelelőséget.
  • Magasabb szintű képzés — A HP jelentős energiát fordított arra, hogy az olyan iparági biztonsági tanúsítványok, mint például a CompTIA megszerzése révén növelje az MPS-sel dolgozók, valamint a saját műszaki csapatának szakértelmét.
  • Továbbfejlesztett riportálás és értékelés — A HP beépítette a biztonsági szempontokat az MPS nyomonkövetés és jelentéskészítés folyamataiba, hogy láthatóvá váljon a nyomtatóflotta állapota, illetve hogy felül lehessen vizsgálni a biztonsági ajánlásokat.
  • Új, távolról irányítható eszközök és szolgáltatások — A HP MPS szoftverébe épített eszközök automatizálják az olyan biztonsági tevékenységeket mint a firmware frissítések, vagy a jelszómenedzsment, így a vállalatok az MPS szerződésben foglalt tevékenységek részeként kiszervezhetik a megterhelő, IT biztonsághoz kapcsolódó teendőiket.

 

„Proaktív lépésekre van szükség a vállalatok részéről annak érdekében, hogy a nyomtatást és dokumentumkezelést érintő biztonsági kérdések kiemelt jelentőséget kapjanak. A HP, a menedzselt nyomtatási megoldások szolgáltatójaként segítséget nyújt abban, hogy a biztonságtechnika hangsúlyt kapjon a nyomtatásban is.” – mondta el Robert Palmer, az IDC képalkotási, nyomtatási és dokumentumkezelési megoldások osztályának igazgatója.

 

 

Biztonságra előkonfigurált nyomtatók

A HP megkezdte a kevésbé biztonságos nyomtatók zárolt felületekkel történő szállítását, így az eszközök hálózatra telepítése ezentúl csak a portok és protokollok megnyitásával lesz lehetséges. 

  • Az eszközbeállítások új megközelítése – A HP megkezdte az elöregedett és kevésbé karbantartott interfészek zárolását. Ebbe a kategóriába esnek a NIST által kevésbé biztonságosnak ítélt portok, protokollok és titkosítási számsorok, mint amilyen az FTP és a Telnet. A HP novemberi FutureSmart firmware frissítésének köszönhetően mind a mostani, mind a jövőbeli üzleti nyomtatók és multifunkciós eszközök megerősített jelszavakkal és titkosítási beállításokkal fognak rendelkezni. 
  • Együttműködés a szoftverfejlesztői közösséggel – A HP számos szoftverfejlesztővel dolgozik együtt alkalmazásainak módosításán, hogy új és erős interfészek jöhessenek létre, a régieket pedig a közeljövőben be lehessen zárni. 

 

Továbbfejlesztett megoldásokkal az adat-, eszköz- és dokumentumbiztonságért

A HP JetAdvantage munkafolyamatok és nyomtatási megoldások célja az üzleti folyamatok és feladatok egyszerűsítése. Ennek köszönhetően nem csak a költségek csökkennek, hanem az információs rendszer terheltsége is. Emellett, az új nyomtatási megoldásokkal az alkalmazottak hatékonyabban dolgozhatnak teljeskörű nyomtatási biztonság mellett.  A legújabb biztonsági fejlesztések a következők: 

  • HP Access Control – A HP hozzáférést szabályozó megoldása csak hitelesített és engedélyezett nyomtatási folyamatok megkezdését teszi lehetővé. A kibővített funkciók, az SNMPv3 támogatás, valamint az új kártyaolvasó, amely a hitelesítést egyelten kártyalehúzással elvégzi, mind a felhasználók kényelmét szolgálja. 
  • HP Capture and Route – Ennek a funkciónak köszönhetően a szkennelt dokumentumok nyomonkövetése és megosztása egy gombnyomással véghezvihető. Az új fejlesztések között szerepel a LDAP támogatás, a Capture and Route szerveren tárolt adatok titkosítása, valamint a MyMessges alkalmazás is, amely lehetővé teszi a felhasználói üzenetek azonnali nyomtatását.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38