Megvannak a legígéretesebb magyar Fintech megoldások

forrás: Prím Online, 2017. február 1. 08:33

Magyarország 25 legígéretesebb FinTech startup megoldását térképezte fel és publikálta a T-Systems Magyarország, a FinTech Group és a Cisco Magyarország együttműködésével. Az online is elérhető HUNFINTECH25 összeállítás betekintés nyújt a bankok digitális jövőjét meghatározó trendekbe, adatokba, és helyzetképet ad a magyar és nemzetközi FinTech világról.

A FinTech cégek jellemzően olyan startupok, amelyek a legújabb technológiákat vagy azokra alapozott újszerű digitális megközelítéseket alkalmaznak a pénzügyi szolgáltatások piacán. A HUNFINTECH25 kiadvány szerkesztői a hazai FinTech ökoszisztémát vizsgálva, előzetes szűrés után több mint 70 szereplőből választották ki a 34 legjobbnak vélt magyar FinTech startup-ot, melyeket aztán kilenc fős független szakmai zsűri pontozott, így szűkült le a lista a 25 legígéretesebb megoldásra. Az értékelés során azt vizsgálták, mennyire innovatív a projekt, az adott megoldásnak van-e vagy lesz-e a következő két- három évben létjogosultsága. A teljesség igénye nélkül az összeállításban szerepel vagyonkezelési megoldás, pénzátutalás, költségkövető és ár összehasonlító alkalmazás. A kiadvány elsősorban a banki, pénzügyi vezetőknek, döntéshozóknak nyújt segítséget abban, hogy valódi, jól használható megoldásokkal, a mögöttük álló startupokkal ismerkedjenek meg, akár együttműködésen is gondolkodjanak.

 

„A T-Systems Magyarország a digitális transzformációhoz nemcsak a szükséges IT és alkalmazási feltételekkel, hanem a FinTech cégekkel közösen kialakítható új infrastrukturális és üzleti ökoszisztéma kiépítésével is hozzájárul.” - fogalmazott Németh Mihály, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Rendszerintegrátorként segíthetjük a bankok és a FinTech cégek egymásra találását, az eltérő technológiai, üzleti és szabályozási kompetenciák új esszenciában történő kiforrását. Ezt a célt szolgálja a most megjelent kiadvány is.”

 

„A digitális örvény hatásairól szóló tanulmány szerint a következő évek során a hagyományos piaci szereplők mintegy 40 százaléka veszíthet jelentősen pozíciójából, vagy szorulhat ki teljesen a piacról. A pénzügyi szektor az öt leginkább érintett ágazat egyike. A pénzintézeti ügyfelek ma már az átláthatóság és megbízhatóság mellett a különböző eszközökön használható innovatív, felhasználóbarát és biztonságos banki alkalmazások elérhetőségét és folyamatos fejlesztését is elvárják. A Cisco mindehhez olyan digitális platformot kínál, amely nemcsak hálózati és biztonsági megoldásokat tartalmaz, de képes kiszolgálni a digitális üzleti modelleket is.” – tette hozzá Hajdú Péter, a Cisco közép-kelet európai regionális igazgatója.

 

A kiadványban olvasni lehet többek között a Good megoldásról, amely alternatív finanszírozási lehetőséget teremt egyéni vagy közösségi programok, projektek támogatására, a Seon-ról, ami a hitelkockázat-elemzést gyorsabban végzi, mint a jelenlegi megoldások, vagy a Transgate-ről, ami egy webes „piactéren” gyűjti össze webáruház-típusonként a bankkártyás fizetési megoldásokat, hogy a webáruház tulajdonosok egyszerűen és gyorsan megtalálhassák azokat. A 25 legjobb FinTech megoldás gyűjteménye elérhető online, a T-Systems Magyarország weboldalán is. 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38