Vonzó turisztikai célpontok, ahol a világutazók az ABB technológiájával találkozhatnak

Tudta-e, hogy szerte a világon, az Arktisztól Ausztráliáig az ABB termékei és megoldásai nagyban hozzájárulnak a vakációzók felhőtlen pihenéséhez?

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 25. 08:31

Poggyász bepakolva, jegyek a zsebben – indulhat a nyaralás! Bárhol is tölti valaki a nyarat, nagy valószínűséggel találkozni fog az ABB valamelyik termékével vagy megoldásával. Hosszú a listája azoknak a helyszíneknek, ahol az ABB termékei megtalálhatók. Az alábbiakban azokat a helyszíneket emeljük ki, ahol a víz játszik fontos szerepet.

 

 

 

Olaszország, Velence 

Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Velence városa szinte a vízen lebeg. A közel 150 csatornával és 400 híddal büszkélkedő várost gyakran veszélyeztetik a Velencei-lagúna árapálya okozta áradások. Az ABB integrált elektromos és automatizálási rendszerét alkalmazzák annak az innovatív projektnek a keretében, amelynek célja, hogy megvédje a város történelmi magját a Velencei-lagúna árapályaitól és a vihardagályoktól. 

 

Velence egyik romantikus hangulatú csatornáján gondolázik, és kedve támad, hogy fotót posztoljon az Instagramon? Nem gond! Az ABB vezeték nélküli hálózati megoldására épülő WiFi-hálózat ingyenes internet-hozzáférést biztosít minden velencei lakos vagy vállalkozás számára. A szolgáltatást minimális díj ellenében azok a turisták is igénybe vehetik, akiknek száma naponta túllépi a 70 000-et is.

 

 

 

Szingapúr 

Szingapúrban, a vízzel körbeölelt városállamban, az ABB technológiája segítségével termelnek tiszta energiát az országos villamosenergia-hálózat számára. Itt találkozhat a látogató a világ legnagyobb vízre telepített kísérleti naperőművével, melyhez az ABB szállította a technológiát. A Nyugat-Szingapúrban létesített, úszó napelemekre épülő rendszer a napenergia-hasznosítás új irányvonalát képviseli.

 

  

Vietnám, Ho Si Minh-város 

Az ázsiai turizmus egy másik úti céljának számító Vietnámban, az ABB digitális vezérlési és hálózatfelügyeleti technológiái javítják Ho Si Minh-város elöregedett ivóvízhálózatának üzembiztonságát, és növelik a nagyvárosnak szállított tiszta víz mennyiségét.

 

 

  

Tengeri körutazások

Vannak, akik a nyílt tengeren vakációznak. Világszerte - a varázslatos Karib-térségtől a jeges Sarkvidékig - az ABB megoldásai biztosítják a tengerjáró hajók energiaellátását és irányítását. Az ABB rendszerei javítják az üzemanyag-hatékonyságot, és minimálisra csökkentik a környezeti hatást is. 

 

 

 

Norvégia – hűsítő utazás a fjordok világában, a Vision of Fjords fedélzetén 

Egyedi élményt kínál Norvégia a tengeri utazások szerelmesei számára. A természeti szépségekre kíváncsi turisták az ABB hajtásrendszerével felszerelt hibrid komphajó, az innovatív Vision of the Fjords fedélzetéről csodálhatják meg az UNESCO világörökségi listáján szereplő, Nyugat-Norvégiában található Nærøy fjordot. Az akkumulátorokról üzemelő, közel 8 tengeri mérföld (kb. 15 km/ó) sebességgel haladó komphajó fedélzetéről az utasok szinte teljes csendben gyönyörködhetnek a lenyűgöző látványban.

 

 

Sivatagi oázis 

Talán meglepő, de a sivatagokban is sok víz található! Jó példa erre Dubaj. Dubaj első, teljes egészében napenergiával működtetett városa, Sustainable City („Fenntartható város”), az ABB füzérinvertereit használja a nap energiájának a lakosság részére történő hasznosításakor. Az inverterek alakítják át a panelekről érkező egyenáramú kimenetet a háztartások számára szükséges váltakozó árammá.

 

Az ABB rendszere működteti a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa előtt megcsodálható, lenyűgöző szépségű szökőkutakat. De az ABB technológiája és megoldásai garantálják a híres épület megbízható és biztonságos energiaellátását is. A Burdzs Kalifa épületkomplexum részét képező „Dubai Fountain” a világ legnagyobb zenélő kútjának számít. A 6600 égővel és 50 színes projektorral megvilágított szökőkút 150 méter magasra képes lövellni a vízsugarakat. Ugyancsak az ABB szállította a pálmafát formázó, a városhoz híddal kapcsolódó mesterséges sziget, a  Palm Jumeirah villamosenergia-ellátó rendszerét is. 

 

 

 

Élményfürdők és vízi-kalandparkok 

Az Egyesült Királyság legnagyobb beltéri élményfürdőjében, a Sandcastle Water Parkban, az ABB változtatható fordulatszámú hajtásai és szivattyú-motorjai gondoskodnak a gondtalan kikapcsolódásról. Az ABB villanymotorjait és hajtásait számos élményfürdőben használják Európa- és USA-szerte. 

 

Sandcastle Waterpark

 

Mint azt a fenti példák is jól mutatják, az innovatív technológiák terén vezető szerepet játszó ABB azoknak a közüzemi energiaszektorban, a közlekedésben és az infrastrukturális ágazatban működő vállalatoknak szállít megoldásokat és rendszereket, amelyek gondoskodnak róla, hogy a világ kedvelt üdülőhelyein gondtalanul élvezhessük a nyári szabadságot. 

Kulcsszavak: +céginfo ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38