A Fujitsu a felhőbe is kiterjeszti helyben telepített hiperkonvergens rendszereit

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 28. 08:44

A Fujitsu a SUSECON konferencián mutatta be azt az új megoldást, amelynek segítségével a helyben telepített hiperkonvergens rendszerek úgynevezett „dobozos” felhőszolgáltatások (cloud-in-a-box) segítségével a felhőbe is kiterjeszthetők. A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) olyan automatikusan aktiválódó, „több bérlős” önkiszolgáló portálokkal köti össze a helyben telepített infrastruktúrát és a felhőt, amelyek az igénybe vett erőforrások mennyiségét is mérik.

A SUSE partnerkatalógusába teljes körűen beillesztett Fujitsu ESCM-mel a szervezetek egyszerűen kiaknázhatják a felhőalapú szolgáltatások és szoftverek rugalmasságát és skálázhatóságát úgy, hogy felügyeletüket helyben telepített rendszerekről végzik. Az ügyfélvállalat menedzselt és mért hozzáférést tud nyújtani végfelhasználóinak a felhőszolgáltatáshoz, személyazonosság-kezeléssel, elszámolással és előfizetés-kezelési képességekkel. A Fujitsu K5 és más nyilvánosfelhő-szolgáltatások egyszerű integrálása révén az ESCM lehetővé teszi a virtuális célgépként üzemeltetett, helyben telepített virtualizált infrastruktúra gördülékeny skálázását. 

 

Az ESCM felvétele a SUSA partnerkatalógusába továbblépés abban a stratégiai partnerkapcsolatban, amely tavaly novemberben jött létre a Fujitsu és a SUSE között. Az együttműködés részeként mindkét fél erőforrásokkal támogatja a közös értékesítési és marketingtevékenységet a nyílt forráskódú közösségen belül, a hibridfelhő-termékek, a kritikus támogatás és a jövőbeni konténertechnológiák fejlesztése terén. 

 

Az ESCM a Fujitsu által 2015 októberében a nyílt forráskódú közösség rendelkezésére bocsátott Open Service Catalog Manager nagyvállalati verziója. Az elődefiniált integrációs moduloknak köszönhetően az ESCM széles körben kompatibilis a különféle „szolgáltatásként nyújtott” felhőmegoldásokkal – Infrastructure- (IaaS), Platform-(PaaS) és Software-as-a-Service (SaaS). Gazdag funkcionalitásukkal a vállalat egyszerre több végfelhasználó számára kínálhat önkiszolgáló felhőmegoldást, automatikus aktiválással, eseménykezeléssel, számlázással és fizetési jellemzőkkel. 

 

 

„Bár sok szervezet értékeli a felhőalapú szolgáltatások előnyeit, erősen aggódnak a felhőszolgáltatások felügyelete – a megfelelés, a költségek kézben tartása és az optimális erőforrásgazdálkodás – miatt. Az új Enterprise Service Catalog Manager szoftver segítségével ötvözni tudjuk a helyben telepített infrastruktúrára jellemző felügyeletet és kontrollt a mért felhőszolgáltatások rugalmasságával és skálázhatóságával” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközpontokért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

 

„A SUSE e heti végfelhasználói konferenciáján, a SUSECON-on partnereinkkel együtt azokat a nyílt forráskódú technológiákat és innovációkat mutatjuk be, amelyek segítenek zökkenőmentessé tenni a vállalatok átalakulását. A Fujitsu mindig is aktív szerepet játszott a nyílt forráskódú számítástechnika jövőjének építésében, az Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) bevezetésével pedig bizonyítja, hogy az OpenStack készen áll a nagyvállalati használatra, és a lehető legnagyobb fokú választási szabadságot, biztonságot és rugalmasságot nyújtja az ügyfeleknek a feladatok nyilvános és privát felhő közötti áthelyezése során” – jelentette ki Phillip Cockrell, a SUSE globális partnerkapcsolati értékesítésért felelős vezetője.

 

A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager rugalmas és könnyen bevezethető

A rugalmasság és az egyszerű bevezetés az ESCM fontos tulajdonságai. Az USB-memórián is elhelyezhető megoldás virtuális célgépként fut a 64 bites SUSE Linux Enterprise Server szoftveren. A hiperkonvergens és konvergens infrastruktúramegoldásokat tartalmazó, átfogó Fujitsu PRIMEFLEX portfólió mind az öt fő elemével – azaz a PRIMEFLEX for VMware vSAN, a PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation, a PRIMEFLEX for Storage Spaces Direct, a PRIMEFLEX Cluster-in-a-box és a PRIMEFLEX vShape integrált rendszerekkel – is együttműködik.

 

Ár és piaci bevezetés 

A Fujitsu Software Enterprise Service Catalog Manager (ESCM) már jelenleg is beszerezhető közvetlenül a Fujitsutól. A saját márkás felhőszolgáltatási piactér konfigurálásához már az ESCM egyetlen alkalmazásszerver-instanciája is elegendő. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38