Biztonságosak a Samsung Smart TV-k

forrás: Prím Online, 2018. január 11. 10:57

Több, világszinten is ismert tanúsítással foglalkozó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox technológiát is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung Smart TV az iparág első olyan készüléke, amely zsinórban harmadik éve kapja meg a Common Criteria (CC) tanúsítványt, a Checkout fizetési szolgáltatása pedig kivívta a Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) minősítést. 

„A Samsung számára kiemelten fontos a biztonság a Smart TV technológia fejlesztése során. – mondta Jonghee Han, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának elnöke. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a piac egyik legmegbízhatóbb biztonsági megoldását tegyük elérhetővé a Samsung Smart TV-k felhasználói számára.”

 

A Samsung Knox technológia televíziókra gyártott verziója egy megbízható hardveres alapot biztosít, ami magában foglal számos biztonsági funkciót a tévés platform többi részében is. Az idei évtől kezdődően a Samsung Knox technológia minden Smart TV termékcsalád része lesz és biztosítja a Smart TV-ket használók igényeihez igazított, megerősített védelmet. Ez a rendszer észleli és eltávolítja a rosszindulatú alkalmazásokat, amelyek képesek lehetnek más applikációk fontos adatait ellopni. Ennek a továbbfejlesztett biztonságnak köszönhetően az iparágban elsőként a Samsung kapta meg a „Common Criteria” tanúsítványát, amely egy nemzetközileg elismert, három egymást követő évben végzett, kormányzati értékelésekhez kialakított számítógépes biztonsági tanúsítványrendszer része. 

 

 

A Samsung Checkout fizetési szolgáltatása a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) megkapta az UL PCI DSS minősítését, amely ugyancsak figyelemre méltó bravúr a televíziós iparágban. A T-Commerce lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a televíziójukon keresztül vásárolják meg a termékeket és a szolgáltatásokat. Ezen tranzakciók biztonsága érdekében a Samsung tovább erősítette a Smart TV-ken elérhető fizetési szolgáltatását. A Checkout egy egyszerű, bankkártya adatokat titkosító T-Commerce fizetési szolgáltatás. A PCI SDD egy nemzetközi adatbiztonsági szabvány, amelyet többek között az American Express, a Discover Financial Services, a JCB International, a MasterCard, és a Visa Inc. is használ azon szervezetek esetében, amelyek bankkártya adatok kezelésével, tárolásával és küldésével foglalkoznak.

 

A Samsung saját biztonsági szoftvere mellett a gyártó a McAfee céggel közösen egy új, tévés biztonsági alkalmazást is fejlesztett. A McAfee for TV applikáció 2017 áprilisa óta érhető el Samsung Smart TV-ken és biztosít kettős védelmet a készülékeken. A McAfee a világ egyik első független kiberbiztonsági vállalata, amely 32 nyelven nyújt biztonsági szolgáltatásokat. A Samsung az elsők között adaptálta SMART TV-ire ezt az innovatív biztonsági szoftvert.

 

A Samsung SMART TV kínálatáról, a Samsung Knox és a Checkout technológiáról a  www.samsung.com oldalon érhető el bővebb információ. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38