Az LG a 2018-as MWC-n mutatta be legújabb, intelligens funkciókkal felszerelt mobilját

forrás: Prím Online, 2018. március 5. 13:53

Az LG Electronics (LG) a 2018-as barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon mutatta be első ThinQ márkanévvel ellátott mobilkészülékét. Az LG V30 platformjára építve az LG V30SThinQ a leggyakrabban használt mobilfunkciókat a mai felhasználói igényekhez igazodó mesterségesintelligencia-megoldásokkal egészíti ki. 

Az LG a 2018-as CES-en mutatta be a ThinQ márkát, amellyel a mesterséges intelligenciát alkalmazó háztartási eszközeit, fogyasztói elektronikai termékeit és szolgáltatásait jelöli meg. Az LG a mesterséges intelligenciát emberközpontúan alkalmazó, a fogyasztót középpontba helyező vállalat, így a ThinQ márka célja, hogy elérhető – nem pedig elidegenítő – technológiaként népszerűsítse a mesterséges intelligenciát.

 

Az LG több mint egy éve dolgozik a leggyakrabban használt mobilos funkciók egyedi, mesterséges intelligencia alapú megoldásain. A vállalat kifejezetten a kamerára és a hangfelismerésre fókuszálva hozta létre a Vision AI-t, amely intelligenssé, ezáltal pedig könnyen kezelhetővé teszi a kamerát, valamint a Voice AI-t, amellyel még több szóbeli utasítást adhatunk okostelefonunknak.

 

Vision AI: kreatívvá teszi a fotózást

A Vision AI három új intelligens kamerafunkciót kínál. Az AI CAM, a QLens és a Bright Mode automatizálja mobilfotózást, ami a kezdők és a tapasztalt fotómániások számára egyaránt új élményt kínál.

 

Az AI CAM automatikusan elemzi a tárgyakat, és javaslatot tesz az ideális fotómódra a választható nyolc beállítás (portré, étel, kisállat, táj, város, virág, naplemente és napfelkelte) közül. A különféle módok kiemelik a képen szereplő tárgyak jellegzetességeit, figyelembe véve többek között a látószöget, a színeket, a visszatükröződést, az ellenfényt és a színtelítettséget.

 

A QLens funkció az AI-technológia képfelismerési képességeit használja ki. A beállítással a kamera képes a QR kódok beolvasására, így kényelmesebbé teszi az online vásárlás folyamatát. Ha lefotózunk egy tárgyat, a QLens funkció képes információt szolgáltatni arról, hogy az adott termék hol kapható a legalacsonyabb áron, és milyen hasonló termékek lehetnek érdekesek számunkra. A QLens módban indított képi kereséssel a tárggyal megegyező vagy ahhoz hasonló étel-, divat- illetve sztárfotók között böngészhetünk, de részletes információkat kaphatunk például az éppen lefotózott épületekről vagy szobrokról is.

 

Az LG V30SThinQ telefon Bright Mode funkciójával a gyenge fényviszonyok sem okozhatnak gondot fotózás közben. A legtöbb okostelefonban megtalálható hagyományos fénymérési metódus, azaz a háttérvilágítás vizsgálata helyett az új AI-funkció algoritmusai úgy teszik egy vagy két árnyalattal világosabbá a képet, hogy közben a fotó nem marad zajos, így kedvezőtlen körülmények között is jó képeket készíthetünk.

 

Voice AI: az LG exkluzív hangparancsai

Az MWC-n mutatkozott be az LG új, hangalapú mesterségesintelligencia-funkciója, a Voice AI is, melyen keresztül a felhasználók egyszerű szóbeli parancsokkal nyithatnak meg alkalmazásokat vagy módosíthatnak a telefon beállításain. A Google hangalapú asszisztensével együttműködő, kizárólag az LG kínálatában elérhető verbális parancsok révén nincs többé szükség a menüopciók közötti keresgélésre, hiszen direkt hangutasításokkal választhatunk ki speciális funkciókat.

 

Több memória, több tárhely, több szín

Az LG V30SThinQ új szintre emeli a “zászlóshajó készülék” fogalmát. Megújult tulajdonságai még a legmagasabb elvárásokkal rendelkező vásárlók igényeinek is megfelelnek. A telefon 6GB-os memóriájával több alkalmazás egyidejű futtatása sem okoz gondot, miközben a teljesítmény mindig gyors. Az LG V30SThinQ 128GB-os, valamint az LG V30S+ThinQ 256GB-os tárhelyével a felhasználóknak mindig lesz elég helye a telefonon. Ha a mobil tulajdonosa mégis felhasználná a rendelkezésre álló tárhelyet, microSD kártyával egészen 2TB-ig bővíthetjük azt.

 

A 6 colos vagy afölötti méretű készülékek kategóriájában az LG V30SThinQ továbbra is a legvékonyabb és legkönnyebb készülékek közé tartozik. A telefonnak a tartósság és ellenállóság terén sem kell szégyenkeznie, hiszen az Amerikai Védelmi Minisztérium által jóváhagyott MIL-STD-810G katonai szabvány 14 pontjára szerzett tanúsítványt. Az elődmodellhez képest megújult Moroccan Blue (marokkói kék) szín zöldes árnyalatot kapott, míg a szintén új Platinum Grey (platinaszürke) szín visszafogott, elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Mindkét készülék hátoldala lencse alakú, így ha különböző szögben esik rájuk a fény, az egyedi színek különféle árnyalatokban játszanak.

 

A mesterséges intelligencia kiterjesztése

Az LG V30SThinQ által kínált AI technológiák csak a kezdetét jelentik a vállalat megújított stratégiájának, melynek célja, hogy az egyre intelligensebb okostelefonok elsősorban a fogyasztók igényei alapján készüljenek el. Miközben az LG V30SThinQ fejlett és egyedi megoldásokat kínál, további LG készülékek is megkapják a legfontosabb mesterségesintelligencia-funkciókat, melyeket a felhasználók vezeték nélküli frissítéseken keresztül érhetnek majd el. Az LG a további frissítéseket a különféle hardveres specifikációk és telefonjellemzők figyelembe vételével határozza meg úgy, hogy az okostelefonok a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassák.

 

“Számos vállalat beszél a mesterséges intelligenciáról, mi azonban már most teljesítjük ígéretünket azzal, hogy az LG V30SThinQ-ban intelligens technológiákat integrálunk a felhasználók által legtöbbet használt funkciókba, ezzel pedig példátlan kényelmet kínálunk vásárlóinknak” – mondta Hwang Jeong-hwan, az LG mobilkommunikációs divíziójának elnöke. “A jövőben is újabb és újabb mesterségesintelligencia-funkciókat mutatunk be a könnyű használhatóság jegyében, ezzel is megmutatva vásárlóinknak, hogy elkötelezettek vagyunk a lehető legmodernebb és legjobb felhasználói élmény mellett.”

 

 

LG V30SThinQ termékspecifikáció:

  • Chipkészlet: Qualcomm Snapdragon 835  
  • Kijelző: 6 colos, 18:9 QuadHD+ OLED FullVision kijelző (2880 x 1440 / 538 ppi)
  • Memória:
      – V30S ThinQ: 6GB RAM / 128GB ROM / microSD (2TB-ig)
      – V30S+ ThinQ: 6GB RAM / 256GB ROM / microSD (2TB-ig)
  • Kamera:
      – Hátlapi kettős kamerarendszer: 16MP normál látószögű (F1.6 / 71°) / 13MP széleslátószögű (F1.9 / 120°)
      – Előlapi kamera: 5MP széleslátószügű (F2.2 / 90°)
  • Mesterséges intelligencia: AI CAM / QLens / Bright Mode / AI Haptic / Google Assistant 
  • Akkumulátor: 3 300 mAh 
  • Operációs rendszer: Android 8.0 Oreo 
  • Méret: 151,7 x 75,4 x 7,3mm 
  • Súly: 158 g 
  • Hálózat: LTE-A 4 Band CA
  • Csatlakoztathatóság: Wi-Fi (802.11 a, b, g, n, ac) / Bluetooth 5.0 BLE / NFC / USB Type-C 2.0 (3.1 kompatibilis) 
  • Színek: új marokkói kék (Moroccan Blue), új platinaszürke (Platinum Gray) 
  • Egyéb: IP68 víz- és porállóság / MIL-STD 810G tanúsítvány / 32-bit Hi-Fi Quad DAC / HDR10 / Crystal Clear üveglencsék / Google Daydream / UX 6.0+ / hangfelismerés / arcfelismerés / ujjlenyomat-olvasó / Qualcomm Quick Charge 3.0 technológia / vezeték nélküli töltés 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38