A 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung megalapította a HDR10+ Technologies, LLC vállalatot

forrás: Prím Online, 2018. június 28. 12:37

A HDR10+ Technologies, LLC bejelentette, hogy megkezdi a HDR10+ technológiához kapcsolódó licenc és logó tanúsító programját. A HDR10+ a High Dynamic Range (HDR) technológiához kapcsolódó, jogdíjmentes, nyílt szabványú metaadatplatform, amely a 4K Ultra HD kijelzők számára optimalizálja a képminőséget és fokozza a nézőknek nyújtott képélményt.

Az új HDR10+ technológia optimalizált képminőséget biztosít a dinamikus tónustérképezés felhasználásával, amellyel képkockánként vagy jelenetenként képes módosítani a fényerőt, a színtelítettséget és a kontrasztot a továbbfejlesztett képélmény eléréséhez a 4K Ultra HD képernyőkön. Az így születő kiváló képélmény mostanra már számos képernyőn élvezhető, hogy a nézők is részesei lehessenek az alkotók eredeti elképzeléseinek megfelelően megjelenő képvilágnak.

 

A HDR10+ licenc és logó mostantól rendelkezésére áll azon csatlakozni kívánó vállalatok számára, amelyek megfelelnek a HDR10+ műszaki és tesztelési követelményeinek. A HDR10+ tanúsítványprogram különböző készülékkategóriák és teljesítmények szerint minősíti a megfelelőséget, így biztosítva, hogy a HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező termékek megfeleljenek a kimagasló képminőségi elvárásoknak.

 

A vásárlók a HDR10+ logóról könnyen felismerhetik a tanúsítvánnyal rendelkező termékeket. A tartalomelőállításnál, -terjesztésnél és -felhasználásnál jogdíjmentesen alkalmazható HDR10+ gyorsan terjed, hiszen már több mint 40 vállalat támogatja a technológiát.

„Az új HDR10+ licenc- és tanúsítványprogram egy technológiai előrelépés a következő generációs képernyőkön” – hangsúlyozta Danny Kaye, a 20th Century Fox ügyvezető alelnöke és a Fox Innovation Lab ügyvezető igazgatója. „A HDR10+ még kiválóbb képminőséget jelenít meg az elérhető árú televíziókon és egyéb készülékeken, így valamennyi néző számára tovább fokozza a képélményt” – tette hozzá.

 

„Úgy gondoljuk, hogy a licenc- és tanúsítványprogram garantálja majd a fogyasztók számára is, hogy az alkotók eredeti elképzelését a leghűebb módon visszaadó HDR élményben legyen részük” – fejtette ki Toshiharu Tsutsui, a Panasonic televíziós üzletágának igazgatója.

 

„Egyre növekszik az igény a nagyobb képernyők és a prémium képminőség iránt, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy bejelenthetjük az új HDR10+ licenc- és tanúsítványprogramot” – nyilatkozta Bill Mandel, a Samsung Research America iparági kapcsolatokért felelős alelnöke, és hozzátette: „A program kialakításánál a vevők igényeit tartottuk szem előtt, hogy hangsúlyozzuk a HDR-élmény továbbfejlesztése iránti elkötelezettségünket, amivel egy időben globálisan bővítjük a HDR10+ ökoszisztémát is.”

 

A HDR10+ platform kialakításának köszönhetően a jövőbeni fejlesztéseket és innovációkat is képes lesz befogadni, hogy így az elkövetkező években is egyre nagyobb teljesítményű technológiát biztosítson.

 

A vállalatok további információt kaphatnak a HDR10+ licenc- és logóprogramról, ha regisztrálnak ezen a weboldalon: http://www.hdr10plus.org.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59