Az Ericsson és a Swisscom elindította az első európai kereskedelmi 5G hálózatot

forrás: Prím Online, 2019. április 25. 17:30

Az Ericsson és Svájc legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom bekapcsolták Európa első nagyszabású, kereskedelmi 5G-hálózatát, támogatva a kereskedelemben kapható okostelefonokat. A hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc 54 városában érhetők el, köztük a legnagyobb lélekszámú településeken, Zürichben, Bernben, Genfben, Baselben, Lausanne-ban és Luzernben. 

Minthogy az összes többi komponens már a helyén volt, a kereskedelmi licenc megszerzése azt jelentette, hogy a partnereknek valóban csak egy gombnyomással be kellett kapcsolniuk a hálózatot.

 

A Swisscom 5G okostelefonnal és routerekkel rendelkező ügyfelei a lefedettségi területeken azonnal élvezhetik a nagy hálózati sebesség és a rendkívül alacsony késleltetés előnyeit, valamint az 5G továbbfejlesztett mobilszélessávú funkcióit az infotainment, a játékok, a virtuális valóság, valamint az immerzív média területén.  

 

Az 5G hálózat bekapcsolásával a Dolgok Internete (IoT) és az Ipar 4.0 terén is új lehetőségek nyílnak meg.

 

„A kereskedelmi 5G hálózat megvalósításával Svájcban változatos új alkalmazások és üzleti modellek alapjait fektetjük le – mondta el Urs Schaeppi, a Swisscom vezérigazgatója. - Ez fontos lehetőség az ország és a digitális világ részévé váló emberek számára is, függetlenül attól, hogy nagyvárosban, vidéken vagy akár a hegyekben laknak-e.”

 

Arun Bansal, az Ericsson Európáért és Latin-Amerikáért felelős vezetője így fogalmazott: „Ez egy nagyon fontos esemény a Swisscom és egész Európa számára – az 5G immár kereskedelmileg is elérhető. Az Ericssonnál az 5G ökoszisztémát azzal is erősítjük, hogy a chipkészlet- és készülékgyártók számára csökkentjük a piacra kerülési időt. Többgyártós működést biztosítunk az 5G készülékek és hálózatok számára, ezzel elősegítve a több 5G-képes eszköz piacra kerülését, hogy a felhasználók élvezhessék az 5G szolgáltatások előnyeit.”

 

A Swisscom már régebben bejelentette azt a célját, hogy 2019 végére egész Svájc területén elérhetővé teszi az 5G hálózatot, mely révén az ország lakosságának közel 90 százaléka hozzáfér majd a technológiához. Ezt az Ericsson Spectrum Sharing szoftverével érik el, mely dinamikusan, a forgalmi igények alapján osztja meg a rádióspektrumot a 4G és 5G vivőfrekvenciák között. Ez a megoldás gyors országos 5G lefedettséget nyújt a korábban telepített 5G-ready 4G rádióeszközökkel.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59