Szalay Imre a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság új ügyvezetője

forrás: Prím Online, 2019. július 10. 11:41

2019. július 1-től Szalay Imre, az NJSZT korábbi alelnöke tölti be a társaság ügyvezetői posztját, miután elődje, Alföldi István huszonhárom év után nyugdíjba vonul, és októberig már a felmentési idejét tölti.

Szalay Imre mostanáig a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság alelnöke volt, július 1-jétől azonban a társaság ügyvezetőjeként tevékenykedik. Szalay 1982 óta tagja az NJSZT-nek, a társaság számára számos konferenciát szervezett az elmúlt évtizedekben.

 

Szalay Imre matematikusként és informatikusként végzett Szegeden, a hazai számítástechnika kialakulásának egyik meghatározó műhelyében. A 64 éves szakember többek közt a Vodafone operációs igazgatójaként, a Hewlett-Packard Magyarország vezérigazgató-helyetteseként, illetve a Compaq Magyarország professzionális szolgáltatásokért felelős igazgatójaként, a Digital Equipment Magyarországnál rendszerintegrációs igazgatóként dolgozott korábban.

 

Az ICT-szektorban végzett hivatali munkája mellett sok tapasztalatot szerzett szakmai non-profit szervezetek építésében, szervezésében, és vezetésében is. A projektmenedzsment szakma elismert hazai vezetője, a Project Management Institute (PMI) hazai tagozatának tizenöt éven át volt elnöke, ezen kívül közreműködött a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) szakmai szervező munkájában is. 

 

„Korábban örömmel fogadtam el az NJSZT alelnöki felkérését is, remélve, hogy civil szervezeti tapasztalataimmal segíthetem a Társaság fejlődését. A mostani ügyvezetői felkérés pedig nem várt nagy kihívásként ért. Alföldi István távozásával most még mélyebben kapcsolódhatok be az NJSZT életébe. Az elmúlt félév során nagyon sok ötlet, pozitív kezdeményezés érkezett az új elnökséghez, és az a tervünk, hogy a tagság, önkéntesek bevonásával ezekből építkezünk, hogy Társaságunk a ICT szakma és digitális világ közti igazi katalizátorrá válhasson. Ehhez elengedhetetlennek látjuk a fiatalítást, mindenhol, beleértve a vezető posztokat is” – mondta el jövőbeli elképzeléseiről Szalay Imre.

 

„Az elmúlt évtizedekben számos nagyvállalatnál, így például a Vodafone, a Hewlett-Packard és a Compaq helyi leányainál, illetve a SZÁMALK és SZÁMKI vállalatoknál is dolgoztam már együtt Szalay Imrével, így biztos vagyok benne, hogy személyében társaságunk irányítása megfelelő kezekbe került. Imrét múltbéli tapasztalatai és szerteágazó szakértelme predesztinálják arra, hogy a jövőben is képes lesz folyamatosan megújulni az ICT-iparág alakulásának megfelelően” – mondta az ügyvezetői kinevezés kapcsán dr. Beck György, az NJSZT elnöke.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09