A Samsung és a Microsoft tovább bővíti együttműködését az egységes felhasználói élmény érdekében

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 9. 18:20

A Samsung bejelentette a Microsofttal kötött hosszú távú, stratégiai együttműködésének megújítását, amellyel tovább javítja az eszközök, alkalmazások és szolgáltatások közötti folytonosságot és kiemelkedő felhasználói élményt biztosít. A partneri megállapodás részeként az új Galaxy Note10 okostelefonon már elérhetők lesznek a Microsoft egyedi megoldásai. A felhasználók könnyedén és folyamatosan végezhetik a munkájukat a telefonjukról és a számítógépükről egyaránt.

A Galaxy és a Windows platformok legjobb tulajdonságait egyesítő megállapodás a jövőben tovább bővül majd, a két vállalat a felhőszolgáltatások és a mesterséges intelligencia terén is közös fejlesztésekbe kezd, amelyekkel egyedi, új mobilos élményeket hoznak el az 5G korában. Az együttműködést a későbbiekben új termékekkel, szolgáltatásokkal és integrált megoldásokkal folytatja a Samsung és a Microsoft. 

 

Eszközök közötti zökkenőmentes munkavégzés

A felhasználók a mindennapok és a munkájuk során több különböző eszközzel is dolgoznak, így egyre nagyobb az igény a könnyebb csatlakoztathatóságra. Ennek ellenére az eszközök közötti munkamegosztás gyakran körülményes, egy számítógépes munkamenetet meg kell szakítani, hogy a telefonon meg lehessen nyitni egy applikációt, amellyel át lehet küldeni képeket, videókat vagy fájlokat vissza a számítógépre. E helyett egy olyan környezetre van szükség, ahol a tartalmak automatikusan szinkronizálódnak, így egy adott projekt az egyik eszközön elkezdhető, majd egy másikon megszakítás nélkül folytatható.

 

Mivel egyre több felhasználó tekint a mobiltelefonjára elsődleges munkaeszközként, a zökkenőmentes kapcsolódás iránti igény továbbra is nő. A CCS Insight elemző cég kutatása szerint az alkalmazottak 42 százaléka több mint napi három órát dolgozik mobil eszközén, míg az Y generáció tagjainál ez az arány még magasabb, 51 százalék. Az együttműködésnek köszönhetően mostantól egységes megoldások segítik a tartalmak eszközök közötti megosztását.

 

 

 

Egy hosszú távú, sikeres kapcsolat folytatása

A Samsung és a Microsoft közötti hosszú távú együttműködés középpontjában mindig a számítástechnika hatékonyságának növelése állt. A Galaxy Note10 csúcstelefontól kezdve a Microsoft legnépszerűbb, okostelefonokra elérhető alkalmazásai teljeskörűen integrálva érhetők el Galaxy eszközökön:   

  • Továbbfejlesztett Outlook: A több mint százmillió eszközön telepített népszerű e-mail és naptár alkalmazás, az Outlook segíti a felhasználókat kapcsolattartásban, a szervezésben és a feladataik elvégzésében. Az Outlooknak köszönhetően egyetlen alkalmazásban hozzáférhetők az e-mailek, a naptárak, a névjegyek és a különféle fájlok, így a felhasználók időt takaríthatnak meg. A Galaxy Note10 készüléken az Outlook applikáció integrált és optimalizált verziója érhető el, amely a személyes és a munkahelyi kommunikációt is megkönnyíti. A továbbfejlesztett S Pen segítségével a felhasználók könnyen belepillanthatnak az egyes e-mailekbe, naptáreseményekbe és kontaktokba miközben böngésznek.
  • OneDrive Felhőszolgáltatás: Idén ősztől a Samsung Galéria lehetőséget ad a felhasználóknak az adatok szinkronizálására a OneDrive szolgáltatásával, így a felhasználók bármelyik eszközükről hozzáférhetnek a képeikhez és videóikhoz és a biztonsági mentések miatt sem kell aggódniuk. 
  • Zökkenőmentes kapcsolat a számítógép és a telefon között: A felhasználók a Windowshoz a Galaxy Note10 gyors elérés paneljén keresztül kapcsolódhatnak, így egyszerűen és kényelmesen küldhetnek üzeneteket, kezelhetik az értesítéseiket, szinkronizálhatnak fotókat vagy tükrözhetik a telefon kijelzőjét a számítógépükre. A szolgáltatás folytonossága olyan kapcsolatot hoz létre bármely Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező számítógéppel, amely segít időt megtakarítani, és megkíméli a felhasználókat, attól, hogy váltogatniuk kelljen a Galaxy Note10 és a számítógépük között.

 

Hatékonyság az üzleti életben is

A Galaxy Note10-zel a Samsung és a Microsoft közösen vállalja az üzleti vállalkozások még hatékonyabb működésének támogatását. Az együttműködésnek köszönhetően a vállalati felhasználók most még egyszerűbben férhetnek hozzá távolról a munkahelyi IT infrastruktúrájukhoz és valamennyi Office alkalmazáshoz is. 

 

Együttműködésben a jövő

A Samsung szerint a jelentős innovációk egy olyan nyitott, és együttműködésen alapuló környezetben születnek, amelyben elsődleges a minőség, a biztonság és a tapasztalat szerepe. A technológiai korlátok ledöntéséhez, és ahhoz, hogy a felhasználók számára új lehetőségeket nyújtson a vállalat, ez a megközelítés biztosítja az alapot. Ezt a meggyőződését a Samsung hosszú ideje következetesen képviseli az iparág vezetőivel folytatott nyílt együttműködések során. A felhőalapú számítástechnika, a mesterséges intelligencia fejlődése és a hálózati sebesség növekedése gyorsuló tendenciát mutat, így az elkövetkezendő években a Samsung és a Microsoft közötti együttműködés még fontosabbá válik majd.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14