ZENworks 2020: a sebezhetetlen

forrás: Prím Online, 2019. november 21. 12:51

Elérhetővé vált a ZENworks 2020 csomag, amellyel a vállalatok hatékonyan felügyelhetik és átfogóan védhetik az infrastruktúrában használt eszközöket. A megújult komponensek segítségével az informatikai szakemberek minden eddiginél egyszerűbben gondoskodhatnak az eszközök felügyeletéről, védelméről és titkosításáról, valamint a konfigurációk és a hibajavítások kezeléséről. A megoldások több olyan új funkciót is tartalmaznak, amelyeket az ügyfelek javasoltak, illetve szavaztak meg az erre a célra létrehozott felületen keresztül.

A technológia fejlődésével és a BYOD trend előretörésével a munkavállalók egyre többféle számítógépet, laptopot, tabletet és okostelefont használnak a cégeknél. Ez ugyan az alkalmazottak munkáját kényelmesebbé teszi, az informatikai szakemberek feladatait azonban bonyolítja. Minél inkább heterogén egy eszközpark, annál nehezebb ugyanis felügyelni.

 

Ezen a problémán segít a ZENworks csomag, amellyel egységes módon, egyetlen központi felületen keresztül felügyelhető minden egyes készülék, a Windows, Linux és Mac-alapú munkaállomásoktól kezdve egészen az Android, iOS és Windows rendszerű tabletekig és okostelefonokig.

 

 

A csomag új biztonsági funkcióinak köszönhetően az informatikai szakemberek még egyszerűbben áttekinthetik a felügyelt eszközök biztonsági állapotát. A megoldással mostantól a Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) rendszer alapján követhetők a sebezhetőségek a szervezeten belül, amelyet világszerte számos biztonsági szakember és vállalat használ a sérülékenységek azonosítására és rendszerezésére.

 

A felhasználói felületen jól átláthatók, rendszerezhetők és testre szabhatók a megjelenített információk. Például időrend vagy súlyosság szerint rangsorolhatók a rendszerben előforduló sérülékenységek és a hozzájuk kapcsolódó hibajavítások. Az egyes frissítésekről hasonlóan részletes információkat kaphatnak a szakemberek: egyetlen szempillantás alatt minden egyes hibajavításról megtudhatják, melyik sérülékenységet javítja, milyen házirendek és frissítési csomagok kapcsolódnak hozzá, mely eszközöket érinti, mikor vizsgálták, illetve telepítették utoljára, illetve milyen forrásból származik. A sérülékenységek és a patch-ek mellett az eszközök állapota is gyorsan megjeleníthető, így az illetékesek végpontonként is végignézhetik, hogy az egyes készülékekre milyen frissítéseket telepítettek, milyen sebezhetőségek fordulhatnak elő rajtuk, és milyen új javítások érhetők hozzájuk a különféle forrásokból.

 

A ZENworks rendszerén keresztül csak előzetesen tesztelt hibajavítások érkeznek, amelyek egészen biztosan nem okoznak zavart az eszközök működésében. A megoldás használatával az informatikai szakemberek automatikusan kioszthatják a frissítéseket az egyes gépekre, és azok telepítését a rendszer leállításához is igazíthatják, így a folyamat nem zavarja a napi munkát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05