Reload Hungary: 80 millió forintból indulhat el négy innovatív magyar startup

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 18. 11:09

Összesen 80 millió forint értékű befektetési ajánlattal zárult a koronavírus járvány gazdasági hatásaira válaszul indított Reload Hungary Inkubációs Program, így négy magyar startup elindulását segíti az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus Inkubátor.

Lezárult a tizenegy tagú HU.B (Hungarian Bridges) ernyőszervezet első kezdeményezése, a Reload Hungary Inkubációs Program. A záróeseményen a teljes egészében online megvalósult vállalkozásfejlesztési képzés legjobb projektjei mutatkozhattak be az ernyőszervezet korai fázisú befektető tagja, az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus Inkubátor előtt, akik a rendezvény végén összesen 80 millió forint sorsáról döntöttek.

 

A júniusban meghirdetett program egyedisége, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett online képzés lehetőségeit kihasználva lakóhelytől függetlenül bárki jelentkezhetett, így végül nyolc országból 110 innovatív projekttel pályáztak magyar tehetségek, iparági megkötés nélkül. A beadott ötletek között a Magyarországon slágertémának számító agrár, energetikai és mobilitás fókuszú projektek mellett oktatási technológiák, HR-es és munkaerő-közvetítést támogató platformok, vendéglátóipari és turisztikai megoldások, valamint egészségügyi és életmód-technológiai újítások is érkeztek. A HU.B ezek közül választotta ki a tizenöt legígéretesebb csapatot, akik hathetes online vállalkozásfejlesztési képzésben sajátították el egy startup indításához szükséges üzleti alapismereteket és egyéni mentorációban vettek részt.

 

A képzés során legalkalmasabbnak talált négy csapat prezentálhatta ötleteit a zárórendezvényen. A BatEye egy radartechnológiára épülő vezetéstámogató fejlesztést mutatott be. A Modelix egy olyan platformot hozott, ahol kis- és középvállalkozások számára tennék könnyen elérhetővé az adattudományi (mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülő) megoldásokat. A PharmaVision a szemcseméret meghatározást közelítette meg új irányból, a gépi látás technológiájára építve. A WindowGrin pedig érintés nélkül vezérelt interaktív digitális kijelzőt fejleszt. A Hiventures és a Startup Campus Inkubátor az összes prezentáló csapatot befektetésre érettnek találta és egyenként 20 millió forintos befektetési ajánlatot tett számukra.

 

„Sikeresen zárult az első kezdeményezése az innovációs ökoszisztémában aktív kormányzati és vállalati szereplők összefogásából létrejött HU.B platformnak. A befektetésen túl az innovatív projekteknek a következő fázisokban is további segítséget tudnak biztosítani tagjaink. Az előttünk álló időszakban a platformot érintően a tagság bővítése mellett új közös kezdeményezések elindítása a célunk, mellyel magyar tehetségeket, találmányokat, innovatív vállalkozásokat tudunk támogatni. A vírushelyzet által okozott gazdasági helyzetben még inkább szükség van az innovációt ösztönző és versenyképességet erősítő programokra” - mondta Kovács Zsolt, a Startup Campus vezetője, a HU.B platform egyik alapítója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05