Minden, amit tudni érdemes az inverteres klímaberendezésekről

forrás: Prím Online, 2020. november 16. 15:12

A klíma több okból is egyre elterjedtebb magyar háztartásokban is. Egyrészről a kényelmi eszközök az életszínvonal és a technikai fejlődés általános növekedésével egyre népszerűbbek és megfizethetőbbek az átlagembernek. Másrészről az életvitelünk egyre inkább megköveteli az otthoni komfortot (gondolunk itt pl. a home office modern intézményére). Míg harmadrészről a környezetváltozás egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel lephet meg minket a jelenben és a közeljövőben is.

Mi az inverteres klímarendszer?

 

Attól azonban, hogy használói vagyunk a legújabb tecnikáknak, még nem jelenti azt, hogy akár a legalapvetőbb kifejezések jelentésével is tisztában vagyunk. Nincs ez másképp az inverteres klímaberendezés esetében sem. Ez a split klímák (értsd: amelyek külön beltéri és kültéri egységgel is rendelkeznek) egyik típusa, amely folyamatosan szabályozza a hőmérsékletet, így nem ki-be kapcsol, mint a régebbi típusok, hanem mindig olyan teljesítményen üzemel, amelyre szükség van.

 

Miért hasznos az inverter?

 

A régi típusú, hagyományosan működő légkondicionálók kompresszora ki-be kapcsolódik, ahogy eléri a kívánt hőmérsékletet, amely szükségtelen zajjal, egyenetlenül erős levegőfújással, majd kikapcsolódással jár. Emellett a pénztárcánk sem jár jól ezzel a kezdetlegesebb technológiával: mivel minden egyes bekapcsolás azzal jár, hogy a kompresszor teljes gőzzel bekapcsol, ez magas villanyszámlát eredményez. Nem véletlen, hogy a hatályos Európai Uniós előírások szerint új készülék csak inverteres lehet.

 

Akár új klíma beszereléséről van szó, akár javításról vagy karbantartásról, mindenképp bízzuk egy profi csapatra a munkálatok elvégzését. A nagy tapasztalattal rendelkező Klímatechnika.hu telepítéssel, tisztítással, szereléssel is foglalkozik, forgalmaz hűtő-fűtő klímákat, és ingyenes felmérést vállal Budapesten és környékén (Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Felsőpakony, stb.).

 

Mi az inverter pontosan?

 

Bár egy alapvető képet kaphattunk arról, milyen az inverteres klímaberendezés, nem magyaráztuk még el az inverter jelentését. Ez egy teljesítményszabályozó, amely azt teszi lehetővé, hogy a klímánk bármilyen fordulatszámon tudjon működni. Így a fűtő- vagy hűtőteljesítmény a külvilág körülményeihez igazodik, azoknak megfelelően automatikusan tud változni. Általában a kezdeti fázisban nagyobb fordulatszámon áll neki a hűtésnek a processzor, majd a megfelelő (beállított) hőmérséklet elérése után lelassul és alacsonyabb fordulatszámon szinten tartja a kívánt hőfokot. Így nincsenek nagy kezdeti áramlökések, amelyek megterhelnék az elektromos hálózatunkat, és a villanyszámlánkon is meg fog látszani a különbség: 30-40%-kal kevesebbet fogyaszt egy inverteres készülék egy hagyományosnál.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vajon költséghatékony megoldásnak számítanak a mobilházak?

Ha éppen költözés előtt állunk, ha meg szeretnénk oldani a tinédzser vagy fiatal felnőttkorba lépő gyermekünk elindulását az életbe, ha nyaralóra vágyunk, akkor egészen biztos, hogy körülnézünk az ingatlanpiacon, hogy milyen opciók állnak a rendelkezésünkre.

2024. március 1. 22:27

Digitális matekkurzus a sikeres érettségiért

A matek érettségi kitartó felkészülést igényel, ami időnként megterheli a végzősöket. Ezen változtatnak az interaktív módszerek, amelyek újszerűen, élvezetesen adják át és mélyítik el a tudást. A diákok annyira szeretik, hogy nem is várnak vele az utolsó évig.

2024. március 1. 22:23

Egy finom rántotta mindig jó választás

A rohanó hétköznapokban sem feledkezhetünk meg a tápanyagdús reggelikről, de hétvégente is jól esik körbeülni szeretteinkkel az asztalt, és finom falatokkal indítani a napot. Az egyik legjobb opció egy kiadós rántotta, amely energiát ad egész délelőttre! 

2024. március 1. 22:18

Miért fontos, hogy otthon is mindig megfelelően kialakított lábbelit viseljünk?

Amint hazaérünk a munkából, a bevásárlásból vagy bárhonnan, szeretjük rögtön kényelembe helyezni magunkat. Ez vonatkozik a lábainkra is, hiszen előfordulhat, hogy elfáradtunk a jövés-menésben, így akármilyen komfortos is a cipőnk, igyekszünk megszabadulni tőle mihamarabb. 

2024. március 1. 22:13

Az ausztriai munkavállalók családi juttatásai

Jó tudni, hogy az osztrák adó- és társadalombiztosítási rendszer számos juttatást és adókedvezményt biztosít a munkavállalók számára. Mivel ez jelentősen eltérhet a magyar törvényektől, így érdemes alaposan utánanézni a lehetőségeknek. Ebben olyan cégek segítségére is számíthatunk, melyek otthon vannak ezen a területen, és nem csupán információt adnak, de a konkrét igénylést is rájuk bízhatjuk.

2024. március 1. 21:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05