Az ABB elsőként kívánja megszerezni a CharIN CCS tanúsítványt a DC töltőállomásaihoz

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 30. 09:59

Tekintettel a zöld közlekedés iránti igény töretlen növekedésére, az ABB elsőként kívánja megszerzi a CharIN Kombinált Töltőrendszerre (CCS) vonatkozó alaptanúsítványokat, ami javítja az általa gyártott DC töltőállomások kölcsönös kompatibilitását és e töltőállomásokkal kapcsolatos felhasználói tapasztalatot.

Mivel a piaci előrejelzések szerint az elektromos hajtású járművek eladásai a 2020. évi 2,5 millióról 2030-ra* várhatóan 31,1 millióra nőnek, ezért a töltési infrastruktúra fejlesztését szolgáló beruházások, valamint a közös szabványok és a kölcsönös kompatibilitás támogatása kulcsszerepet játszik majd a növekvő kereslet kielégítésében. 

 

Az ABB vezette CharIN-munkacsoport azt a célt tűzte ki, hogy a DEKRA-val együttműködve kidolgozzon egy független CCS-teszteljárást, továbbá az ABB kíván az első vállalat lenni, amely a DC töltőihez megkapja a CCS Basic megfelelőségi tanúsítványt. Ez biztosítja a biztonságos üzemeltetést és a kölcsönös kompatibilitást a töltők és az elektromos hajtású járművek minden típusa között.     

 

 

Frank Muehlon, az ABB E-Mobilitás divíziójának vezetője így nyilatkozott: „Az alapelveink közzé tartozik, hogy a töltőállomásaink a lehető legnagyobb kölcsönös kompatibilitással rendelkezzenek, és felhasználóbarátok legyenek, mivel ez hozzájárul ahhoz, hogy világszerte támogassuk az e-járművek elfogadottságát és térnyerését. A tanúsítvány megszerzése is ezen szándékunkat jelzi és igazolja, hogy a töltőinkkel a közös szabványok alkalmazását támogatjuk, elősegítve, hogy a jövőben egyre többen térjenek át az e-járművek használatára.”   

 

A DC töltőállomások gyártói kérelmezhetik a CharIN CCS Basic tanúsítványt, amelyet, sikeres vizsgálatot követően, a CharIN által elismert tesztlaborok bocsátanak ki. A DEKRA egyike annak az első két vizsgálószervezetnek, amelyet a CharIN hivatalos tesztlaborként ismer el. Az akkreditáció előtt a DEKRA sikeresen bizonyította szakmai jártasságát a tesztek végrehajtása és a vizsgálati eredmények elemzése terén.   

 

A DEKRA már megkezdte az ABB CCS1-et és CCS2-őt alkalmazó töltési megoldásainak tanúsítási eljárását. A tanúsítvány garantálja majd az ügyfelek számára, hogy az ABB töltői teljes körűen megfelelnek a legújabb CCS-szabványnak, így azok biztonságosan és megbízhatóan működnek minden CCS-tanúsítvánnyal rendelkező járművel. 

 

A CharIN egy 200 tagot számláló globális szervezet, amelynek célja, hogy a Kombinált Töltési Rendszeren (CCS) alapulva támogassa a kölcsönös kompatibilitást, és ezáltal világszerte elősegítse az e-járművek összes típusának töltését. Az ABB 2015-ben, a CharIN megalapításnak évében csatlakozott a szervezethez. Az ABB tagja a CharIN irányítóbizottságának, és aktívan részt vesz a CCS-szabvány fejlesztésében és bevezetésében. Az ABB vezeti a CCS-alapú kölcsönös kompatibilitás vizsgálatával és a CCS-tanúsítással foglalkozó munkacsoportot.   

 

____________

* Electric vehicle trends (E-járművek trendjei)| Deloitte Insights 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38