Mikor jöhet jól a konténeres szemétszállítás?

forrás: Prím Online, 2022. május 1. 13:07

Nem egy szokatlan utcakép, amikor egy felállványozott ház előtt, ahonnan fúrás-faragás hallatszik ki, több konténer is áll telepakolva különböző építési törmelékekkel. De mit is lehet egész pontosan ezekbe a konténerekbe helyezni, és hogyan lehet szükség esetén a legkönnyebben hozzájutni egyhez?

Lomtalanítás konténer segítségével

 

Normál esetben a lomtalanítás kitűnő alkalmat nyújt arra, hogy a nagydarabos hulladékoknak végre búcsút inthessünk. Azonban ha a felújítás éppen most áll ott, hogy szükség lenne egy csomó lomot kidobni vagy éppen most van idő a garázs kipakolására, akkor ennél gyorsabb megoldásra van szükség. 

 

A konténeres lomtalanítás a legkényelmesebb és legegyszerűbb módszere annak, hogy megszabaduljunk nagyobb mennyiségű lomtól. Rakhatunk bele régi bicikliket, bútorokat, feleslegessé vált játékokat, de akár ruhákat vagy textíliát is. Egyrészt pontosan akkor van ott, amikor szeretnénk, másrészt nincsenek súlykorlátozások, mint a hulladékudvarokban.


 

Búcsú az építési törmeléktől: sittszállítás konténerrel

 

Az építkezés okozta sok stresszhez csak hozzátesz az a kérdés, hogy mégis mi legyen a sok törmelékkel? A legegyszerűbben konténerrel lehet ezt is elszállítani. Az előzetes megbeszélés után gyorsan, sokszor még aznap kiszállítják a konténert, és felár nélkül akár egy hétig is maradhat. 

 

A konténerbe pakolható építési és bontási törmelék, tiszta sitt, betondarabok, nyílászárók kerete, egyéb kő, kavics, építőanyagok csomagolóanyaga, de akár egyéb felújításból származó törmelék és hulladék is.

 

Egyes cégek, mint például a Konténer Guru, azt is lehetővé teszik, hogy ne kelljen szétválogatni a hulladékot, hanem vegyesen elszállítják konténeres sittszállítás esetén. Vegyesen pakolt konténernél egyedül arra kell figyelni, hogy a szóródó anyagot, sittet alulra kell rakni, míg a szemetet, zöldhulladékot és más, nem szóródó anyagokat lehet felülre.

 

Amikre érdemes figyelni konténerrendelés előtt

 

Először is át kell gondolni, hogy mekkora mennyiségű hulladékot szeretnénk elszállíttatni és ennek megfelelő méretű és mennyiségű konténert rendelni. Arra is oda kell figyelni, hogy veszélyes hulladék ne legyen a konténerbe pakolt dolgok között. Egy konténer lerakásához és felvételéhez a szállító teherautónak megfelelő helyre lesz szüksége. Magánterület esetén kellő nagyságú beállóra lesz szükség. Ha a konténer közterületre kerül, a helyi önkormányzattól lehet kérni területfoglalási engedélyt. Az engedély elbírálási ideje jellemzően 7-14 nap, ezt érdemes figyelembe venni konténerrendelés esetén.

 

Konténerekkel gyorsan, könnyen elintézhető nagyobb mennyiségű hulladék elszállítása is. Nem kell súlyhatárokkal és a szállítás nehézségeivel törődni.


 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09