Itt a Java legújabb verziója!

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 21. 09:44

Az Oracle bejelentette a Java 19 elérhetőségét, a világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verzióját. A Java 19 (Oracle JDK 19) több ezer teljesítmény-, stabilitási és biztonsági fejlesztést kínál, beleértve olyan újdonságokat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában és az üzleti élet minden területét előremozdító innovációban. Az Oracle a Java 19 legújabb képességeit október 17-20. között a Las Vegas-i JavaOne 2022 rendezvényen, valamint a dev.java/ oldalon szeptember 20-án, kedden 18:00 órakor (CET) sugárzott keynote közvetítésen keresztül mutatja be.

"A fejlesztői közösséggel való folyamatos együttműködésünk a Java éltető eleme. A Java gondnokaként az Oracle szilárdan elkötelezett amellett, hogy a fejlesztők és a vállalatok számára a legújabb eszközöket biztosítsa, amelyek segítségével innovatív alkalmazásokat és szolgáltatásokat hozhatnak létre" – mondta Georges Saab, az Oracle Java Platform fejlesztésért felelős vezető alelnöke és az OpenJDK igazgatótanácsának elnöke. "A Java 19 erőteljes új fejlesztései a globális Java-közösségben végzett monumentális munka bizonyítékai."

 

A legújabb Java Development Kit (JDK) hét JDK frissítési javaslatot (JDK Enhancement Proposal – JEP) tartalmaz. E frissítések többsége a korábbi kiadásokban bevezetett funkciókat hivatott tovább javítani.

 

A JDK 19 tartalmazza az OpenJDK Amber projekt nyelvi fejlesztéseit (Record Patterns és Pattern Matching for Switch); az OpenJDK Panama projekt könyvtárfejlesztéseit a nem Java kóddal való együttműködéshez (Foreign Function and Memory API) és a vektorutasítások kihasználásához (Vector API); valamint a Loom projekt első előzeteseit (Virtual Threads és Structured Concurrency), amelyek drasztikusan csökkentik a nagy átviteli teljesítményű, egyidejű alkalmazások Java nyelven történő írásához és karbantartásához szükséges erőfeszítéseket.

 

 

"A Java-fejlesztők egyre inkább olyan eszközöket keresnek, amelyek segítségével hatékonyan tudnak jól működő alkalmazásokat készíteni a felhőben, helyben és hibrid környezetben történő telepítéshez" – mondta Arnal Dayaratna, az IDC szoftverfejlesztésért felelős kutatási alelnöke. "A Java 19 fejlesztései megfelelnek ezeknek az igényeknek, és jól szemléltetik, hogy a Java-ökoszisztéma milyen jó helyzetben van ahhoz, hogy megfeleljen a fejlesztők és a vállalatok jelenlegi és jövőbeli igényeinek."

 

Az Oracle kiszámítható kiadási ütemterv szerint félévente új Java Feature verziót jelent be. Ez a ritmus biztosítja az innovációk folyamatos áramlását, miközben javítja a platform teljesítményét, stabilitását és biztonságát. Mindez hozzájárul a Java elterjedtségének növeléséhez a különböző méretű szervezetek és iparágak körében.

 

A Java 19 legfontosabb újdonságai részletesen itt olvashatók

 

Java innováció a felhőben

A Java 19-es verzió az Oracle mérnökei és a Java-fejlesztői közösség más tagjai közötti széleskörű együttműködés eredménye az OpenJDK Project és a Java Community Process (JCP) keretében. Az új fejlesztések mellett a Java 19-et a Java Management Service – egy Oracle Cloud Infrastructure (OCI) natív szolgáltatás – támogatja, amely egyetlen ablakot biztosít a szervezetek számára a Java környezetek és alkalmazások helyben vagy bármely felhőben történő kezeléséhez.

 

Java ügyfelek támogatása

Az Oracle Java SE Subscription egy olyan valós felhasználás alapján számlázott ajánlat, amely az ügyfelek számára a legjobb minőségű támogatást, GraalVM Enterprise jogosultságot és Java Management Service hozzáférést, valamint a vállalkozások ütemének megfelelő frissítési rugalmasságot biztosít. Ez segít az informatikai szervezeteknek a komplexitás kezelésében, a költségek visszafogásában és a biztonsági kockázatok mérséklésében. Emellett a Java SE és a GraalVM Enterprise ingyenesen elérhető az OCI-on, így a fejlesztők gyorsabban, jobban és verhetetlen költségteljesítménnyel futtatható alkalmazásokat készíthetnek és telepíthetnek az Oracle felhőben.

   

Az Oracle büszkén ismeri el az 1 milliomodik kiállított Java-tanúsítványt, ami jól mutatja a Java népszerűségét a globális fejlesztőközösség körében. A Java-tanúsítványok segítségével a fejlesztők bizonyíthatják Java szakértelmüket és szívesen látott jelentkezők azon vállalatoknál, amelyek magasan képzett Java-szakembereket keresnek.

Kulcsszavak: Oracle Java 19 programnyelv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05