A Samsung megkönnyíti az okosotthonok vezérlését és még jobb SmartThings élményeket kínál

forrás: Prím Online, 2024. március 25. 19:31

A Samsung bevezeti új, 3D-s térképnézet funkcióját, amelyet először a CES 2024 kiállításon mutatott be. A 3D-s térképnézet mostantól minden olyan országban elérhető, ahol a felhasználók hozzáférnek a SmartThings ökoszisztémához.

A Térképnézet virtuálisan leképezi a tényleges alaprajzot a SmartThings alkalmazásban, ezzel egyszerűsítve az otthoni okoseszközök irányítását. A felhasználók jobban ráláthatnak eszközeikre, szinte bármikor és bárhonnan kényelmesen beállíthatják a világítást, a kívánt hőmérsékletet, a levegőminőséget vagy az energiafogyasztást.

A funkció világszerte megoldást kínálhat a háztartásokban növekvő számú csatlakoztatott készülékek kezelésének kihívására, megkönnyítve az okosotthonok vezérlését, hiszen így nem szükséges minden eszközt egyenként megkeresni használat előtt. A kezelőfelületen áttekinthetőbb lesz a felhasználók otthona, továbbá valós időben frissül minden új készülék csatlakozásakor. 

 

A korábbi kétdimenziós Térképnézet eddig csak a ház alaprajzának megadásával működött, az új, 3D-s térképnézet a Samsung készülékek – így például a Bespoke Jet Bot robotporszívó – térbeli mesterséges intelligenciájának, valamint a LiDAR szenzorok* segítségével felméri és feltérképezi az otthont. Mostantól a felhasználók könnyebben áttekinthetik otthonuk térbeli adottságait és viszonyait a 3D térképeken.

 

A Térképnézet szűrőfunkcióját is továbbfejlesztették, így a szükséges eszközök hatékonyabban felügyelhetők és vezérelhetők. A funkció célja, hogy a szintén CES 2024 kiállításon bemutatott mesterséges intelligencia segítségével személyre szabottabb és még inkább felhasználóbarát intelligens szolgáltatást nyújtson.

 

Elérhetőség

 

A Térképnézet a SmartThings alkalmazáson belül érhető el az Android és iOS-mobilkészülékeken**, valamint tévéken***. A felhasználók hamarosan további eszközökön – köztük a Family Hub hűtőszekrényeken****  – keresztül is vezérelhetik ilyen módon az okosotthonukat.

 

A Térképnézetet tavaly Dél-Koreában és az Egyesült Államokban vezették be, mostantól minden olyan országban elérhetővé válik funkció, ahol a felhasználók hozzáférnek a SmartThings alkalmazáshoz.

 

„A Samsung folyamatosan új megoldásokon dolgozik, hogy a felhasználók kényelmetlenség nélkül irányíthassák otthoni eszközeiket, és a Térképnézet is ezen törekvéseink eredménye – mondta Seungbeom Choi, a Samsung eszközplatform-központjának vezetője. – A jövőben még több ehhez kapcsolódó szolgáltatást és funkciót vezetünk be, hogy a felhasználóink még ideálisabb okosotthon-élményben részesülhessenek.” 

 

A Samsung jelenleg is együttműködik építőipari vállalatokkal, hogy a Térképnézetet lakásokra és irodákra is kiterjeszthessék. A vállalat célja, hogy a funkciók bővítésével világszerte támogassa a felhasználók okoskörnyezetének megteremtését. Ezek közé tartozik a nagyképernyőkre optimalizált felhasználói élmény (UX), amely az üzleti kijelzőket támogatja, valamint a Gyorsvezérlés, amely segítségével a felhasználók egyszerűbben érhetik el a kulcsfontosságú funkciókat.

 

__________________________

*A fényérzékelő és távolságmérő LiDAR (Light Detection and Ranging) szenzor lézerfényt alkalmaz az objektumok 3D-s érzékelésére a környezet még pontosabb ábrázolása érdekében.

**Android OS 9.0 vagy annál újabb operációs rendszert futtató modelleken minimum 6GB RAM-mal vagy iOS 15 vagy annál újabb operációs rendszert futtató modelleken minimum 6GB RAM-mal és 792x828 felbontással.

***Legkorábban 2024-ben bemutatott Samsung tévéken érhető el. (DU 7000↑)

****Family Hub hűtőszekrények; Egyes 2021 után megjelent modellekre vonatkozik. A Samsung a részletesebb, alapkövetelményeket tartalmazó specifikációkat a megjelenéssel párhuzamosan ismerteti. Az elérhetősége országonként eltérő lehet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36