Költséghatékony vállalatirányítási rendszerrel az e-útdíj többletköltsége ellen

forrás: Business Online, 2013. június 12. 10:55

A jelenlegi tervek szerint július elsejével hazánkban is bevezetik az elektronikus útdíj rendszert, amely a fuvarozók számára jelentős, előre kifizetendő költséget jelent. Csak a leendő e-útdíj befizetéséhez kifejlesztett eszköz beépítése akár 40-50 ezer forintos kiadást jelent, és van olyan cég, melynek az elektronikus útdíjjal kapcsolatos kiadásai akár a hússzorosára is nőhetnek. Az XAPT szerint a megnövekedett költségek csökkentésének egyik reális lehetősége egy hatékonyságnövelő vállalatirányítási rendszer bevezetésében rejlik, amely a kiadások mérséklése mellett a hatékonyság növelésével és a munkafolyamatok minőségének javításával a nyereség növekedésének egyik motorja lehet.

Július elsején bevezetésre kerül az elektronikus útdíj rendszer, amely komoly többletköltségeket jelent majd a közúti fuvarozók számára. Egy új megállapodás keretében ugyan csökken a légrugós kamionok gépjármű adója és a használatarányos útdíj 7,5 százaléka is levonható lesz a helyi iparűzési adóból, de a szakemberek szerint ez csak arra lesz elég, hogy a külföldi cégek ne tudják kiszorítani a szállítmányozási vállalkozásokat teljesen a piacról, viszont igazán hangsúlyos csökkentést nem jelent. A szállítmányozás és logisztika területén bevezetett vállalatirányítási rendszerek területén komoly tapasztalatokkal rendelkező XAPT szerint jelentős költségcsökkentő tényező lehet egy Microsoft Dynamics alapú innovatív intelligens rendszer bevezetése a vállalatoknál.

Az XAPT szállítmányozással foglalkozó ügyfelei az iparág igen sokféle területén jelen vannak, legyen szó élelmiszer, ital és vegyiáru nagy- és kiskereskedelemről, illetve saját raktár, szervizállomás üzemeltetéséről. A partnereknél bevezetett Microsoft Dynamics alapú rendszerek korszerű eszközöket biztosítanak a pontos és megbízható szolgáltatáshoz, nagyobb biztonságot nyújtanak a háttérszolgáltatások területén, miközben hatékonnyá teszik a vállalatirányítással kapcsolatos feladatok elvégzését. Ezeknek a rendszereknek a segítségével elkészíthető a járatonkénti nyereségesség számítás gépkocsivezetőkre, országokra, rendszám, illetve vevők szerint, így ezeknek a jelentéseknek a birtokában pontos és részletes adatok állnak rendelkezésre a megtérülésről, a fuvarozás és az egyes részlegek költségeiről, bevételeiről, ami nagyban megkönnyíti az üzleti folyamatok tervezését.

A Dynamics rendszerben percre pontos készletinformációk állnak rendelkezésre, egy megrendelés beérkezésekor a vállalat azonnal meg tudja mondani, hogy az áru hány raklapnyi, mekkora térfogatú lesz, milyen járművel, mikor tudja kiszállítani. Az online működő rendszerben minden adat azonnal megjelenik, a megfelelő jogosultságokkal rendelkező felhasználók, a vezetők minden pillanatban az aktuális állapotot látják.

Az XAPT az integrált ellátási lánc folyamatait támogató Microsoft Dynamics alapú innovatív intelligens rendszere széles körű megoldást nyújt a vállalatok értékteremtő folyamatai minőségének és hatékonyságának javításához. Mérhetően támogatja a forgalom- és nyereségnövekedést, a készletszintek csökkentését és az átfutási idők rövidítését. A rendszer a vevőknek adott árajánlatoktól kezdődően a partnerektől érkező igények feldolgozásán keresztül a rendelések kezelésén át a számlázási folyamatig teljes körű lefedettséget biztosít mind az értékesítési, mind a beszerzési területeken, beleértve a raktári készletek folyamatait, valamint a pénzügyi és számviteli integrációt.

 

Kiemelt hír

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

ERP ROVAT TOVÁBBI HÍREI

KKV ERP rendszerrel rukkolt elő az XAPT

Kimondottan a kis- és középvállalatokra szabott vállalatirányítási rendszerrel, a deep.erp-vel bővítette palettáját az XAPT annak érdekében, hogy tovább erősítse magyarországi jelenlétét.

2016. március 21. 15:18

„Változás paralízissel” küzdenek a vezető ERP rendszerek

Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő piacvezetője ma közzétette az Eval-Source (www.eval-source.com) stratégiai technológiai tanácsadó cég által végzett kutatást, bizonyítva, hogy a Unit4 az egyetlen a Top5 vezető ERP rendszer közül, amely lehetővé teszi az üzleti felhasználók számára a rendszer olyan szintű adaptálását, hogy az hűen tükrözze a változó üzleti körülményeket.

2016. február 2. 09:42

A Unit4 elérhetővé tette a Unit4 Financialst

A Unit4, a szolgáltatás-orientált vállalatok számára kínált üzleti alkalmazások piacának gyorsan növekvő vállalkozása, március végén bejelentette iparágvezető pénzügyi megoldásának legújabb verzióját, a korábban Coda néven ismert  Unit4 Financials-t.

2015. április 6. 18:21

2014-es XAPT eredmények

A Microsoft legnagyobb hazai Dynamics-partnere 18 százalékkal növelte magyarországi tevékenységéből származó árbevételét 2014-ben. A szolgáltatások területe ennél is nagyobb mértékben, 30 százalékkal bővült. A magyar növekedés továbbra is kiemelt figyelmet élvez az üzleti stratégiában.

2015. március 13. 15:01

Rekordmértékű SaaS bevétel emelkedés a UNIT4-nál

2014-ben rekord nagyságú növekedést érve el tovább nőtt a UNIT4 piaci részesedése. A cég globális stratégiai törekvései között elsődleges szerepet kap a termékfejlesztés felgyorsítása és az ügyfélszolgálat magas szintre emelése.

2015. január 18. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

Legfrissebb híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

A dinamizmust tükrözte az idei utazási világkiállítás, az IPW2024, és ezt sugározza a helyszín is: Los Angeles, Kalifornia.  

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

2024. május 19. 10:26

legfrissebb programok

7-Zip 24.05

Kitűnő, ingyenes tömörítő Windowshoz. Betömörítés / kitömörítés: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP és WIM. Csak kitömörítés: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR és Z.

2024. május 19. 13:26

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24