25 év után visszatér az Ikon

Kütyü Magazin, 2024. május 8. 09:51

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

A “butatelefonok” visszatérőben vannak: a Human Mobile Devices 2023-ban megduplázta az ikonikus Nokia 2660 Flip eladásait, és a vállalat 2024-ben további növekedést vár a klasszikus telefonok piacán. A HMD novemberben, az Egyesült Királyságban végzett kutatásából kiderült, hogy az emberek naponta átlagosan 3 óra 46 percet töltenek telefonozással, a Z generáció 61%-a pedig időnként tudatosan szakít az okostelefonjával. A “dumbphone-boom” jelenség egyik oka tehát, hogy a klasszikus készülékek egy kis kikapcsolódást nyújtanak a másodpercenként felbukkanó értesítésektől, miközben a 16-24 évesek közül tízből közel négyen (38%) aggódnak amiatt*, hogy túl sok időt töltenek az okostelefonjukon.

Az újragondolt, elegáns retro dizájnba csomagolt Nokia 3210-ben pedig minden megvan, amit egy igazi klasszikustól vársz: 2 MP-es, vakus kamerával és egy 1450 mAh-es** akkumulátorral érkezik, amire a legkeményebb fesztiválozás közben is napokig számíthatsz – és mivel 2024 van, természetesen 4G-s kapcsolatra is képes.

 

 

De nem csak a funkciói miatt fogod imádni: a Y2K trend ​ (a „Year 2 Kilos” rövidítése, ami a 2000-es éveket jelenti, a Y2K stílus pedig a 2000-es évekből merített divatirányzat) napról napra erősödik, a Nokia 3210 pedig pont a késő ‘90-es évek, kora kétezres évek hangulatát megidéző színekben érkezik, szóval a strapabíró kialakítása és a bivalyerős akksi mellett a nyári szettednek is tökéletes kiegészítője lesz. És persze az örök klasszikus Snake sem maradhat ki belőle, szóval izzítsd az ujjaidat, és készülj a rekorddöntögetésre.

Lars Silberbauer, a Human Mobile Devices (HMD) CMO-ja elmondta: „A Nokia 3210 egy igazi kulturális ikon, és idén újra a csúcsra kerül: a dumbphone-boom ma már nemzetközi trend, egyre többen próbálják digitális detoxszal kordában tartani a képernyőidejüket. A Nokia 3210 lényege pedig pont az az egyszerűség, amivel bár végig nyújtja az alapokat és hasznos marad, de sosem fog kiszakítani a pillanatból.”

Ben Wood, a Mobile Phone Museum alapítója elmondta: „Az eredeti Nokia 3210 különleges helyet foglal el mindenki szívében – ez volt minden idők egyik legkelendőbb mobiltelefonja. Erős öröksége és ikonikus dizájnja miatt tökéletes választás az újragondolásra, mert sokak számára ez volt az etalon, a legelső mobiltelefon.”

Nokia 3210 – az egyszerűség jegyében:

• Dizájn: Igazi “nosztalgiautazás” – vissza az 1999-es retro dizájnjához. ​

• Nagy teljesítmény: a hosszú élettartamú 1450 mAh2-es akkumulátor napokon át kitart, összesen akár 9,5 órás telefonálásra elegendő beszélgetési idővel.

• Retro játékok: Snake - döntsd meg újra a rekordodat!

• Kamera: a 2MP-es kamerával Y2K stílusban fotózhatsz. ​

• Extrák: zseblámpa ​ ​

Ár és elérhetőség

A Nokia 3210 arany, tengerkék, és sötétszürke színekben lesz elérhető Magyarországon, 31 990 Ft ajánlott fogyasztói áron, május közepétől.

_________________

*Forrás: GWI Core, 3. negyedév 2023, 16-24 éves internetezők körében végzett kutatás, összes helyszín

**Az akkumulátornak korlátozott újratöltési ciklusai vannak, és az akkumulátor kapacitása idővel csökken. Előbb-utóbb az akkumulátort ki kell cserélni.

Kiemelt hír

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

Legfrissebb híreink

legfrissebb programok

7-Zip 24.05

Kitűnő, ingyenes tömörítő Windowshoz. Betömörítés / kitömörítés: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP és WIM. Csak kitömörítés: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR és Z.

2024. május 19. 13:26

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24