Németországban már kapható a Panasonic Eluga [Videó]

Farkas Norman, 2012. április 16. 14:30

Bizony, már megérkezett kontinensükre a Panasonic furcsa nevű, ám nagyon kecses megjelenésű okostelefonja. Az Android 2.3 Gingerbread rendszert futtató Eluga hamarosan hazánkban is kapható lesz.

Kétségtelen, hogy a 123 x 62 x 7,8 milliméteres, 103 grammos telefon lenyűgöző külsővel bír, ráadásul ehhez IP57-es tanúsítvány párosul, melynek értelmében a víz (maximum fél óra másfél méteres mélységben), a por és az ütések sem tehetnek egykönnyen kárt benne. Az eszköz Android 2.3 Gingerbread rendszerrel a fedélzetén kerül az üzletekben, de a Panasonic állítja, hogy hamarosan érkezik rá Ice Cream Sandwich frissítés.

A 4,3 hüvelykes, 960 x 540 pixel (qHD) felbontású érintőképernyővel, 1GHz-es, duplamagos processzorral, 1GB RAM-mal, microSD kártyával bővíthető, 8GB kapacitású belső tárhellyel, valamint GPS, WLAN, Bluetooth és NFC modullal felvértezett kütyü nagyon ígéretesnek tűnik, ám néhány meglepő pont is szerepel a specifikációjában. Az Eluga 8 megapixeles hátlapi kamerája nem kapott segédfényt, de talán még ennél is aggasztóbb, hogy a masina energiaellátásáért csupán egy 1150mAh teljesítményű akkumulátor felel. A gyártó szerint ez a gyengécske telep akár 12 napos készenléti-, illetve 4 órás beszélgetési időt tesz lehetővé, de ezek az értékek igencsak hihetetlennek tűnnek.

A Panasonic Eluga már kapható a német Amazon kínálatában, ára körülbelül 400 euró. Az Expansys ígérete szerint hamarosan az Egyesült Királyságban is elérhető lesz a modell.

 

[Forrás: Amazon.de]

Kiemelt hír

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

Legfrissebb híreink

legfrissebb programok

7-Zip 24.05

Kitűnő, ingyenes tömörítő Windowshoz. Betömörítés / kitömörítés: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP és WIM. Csak kitömörítés: ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR és Z.

2024. május 19. 13:26

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24